GitLab lanceert Gitlab 12.0 en introduceert DevSecOps

About

GitLab lanceert Gitlab 12.0 en introduceert DevSecOps

GitLab lanceert vandaag GitLab 12.0. De software-applicatie voor de gehele DevOps-cyclus helpt bedrijven bij het transformeren en versnellen van DevOps-adoptie door ontwikkelaars, operationele professionals en beveiligingsteam samen te brengen in deze applicatie voor de hele DevSecOps cyclus.

In versie 12.0 breidt GitLab extra beveiligingsfuncties verder uit – zoals beveiligingsdashboards, automatische correcties en security approvals en voegt nieuwe functies toe, zoals visual review, project dependency list en merge trains. GitLab helpt organisaties hiermee codes snel vrij te geven en concurrerend te blijven.
Sid Sijbrandi, CEO van GitLab over de release Gitlab 12.0: “GitLab heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld van broncodebeheer tot een DevOps-applicatie en is nu de eerste die DevSecOps in één toepassing levert. Daarnaast heeft GitLab zich ontwikkeld tot een wereldwijd bedrijf met 700 werknemers in meer dan 54 landen die samenwerken met topbedrijven over de hele wereld. GitLab 12.0 is een belangrijke stap in onze missie naar een geïntegreerde benadering van DevSecOps, waarbij alle verantwoordelijke medewerkers een bijdrage kunnen leveren en waarmee bedrijven geholpen worden teams gestroomlijnd te laten opereren, waardoor time-to-market wordt versneld.”
Met GitLab 12.0 helpt GitLab organisaties zo min mogelijk silo’s te creëren door gedurende het gehele ontwikkelingscyclus samenwerking en delen te bevorderen. Het is GitLab’s doel IT-beveiligingsprofessionals eenvoudiger applicaties te laten ontwikkelen, te leveren en te besturen en tegelijkertijd de blootstelling aan beveiligingsissues tot een minimum te beperken. Daarnaast zet GitLab zich in voor het toevoegen van zakelijke beveiligingsfuncties in haar applicaties, zoals:
1. Beveiligingsdashboards – Zorgen voor zichtbaarheid, inzicht en herstel van de status van kwetsbaarheden in meerdere projecten.
2. Auto Remediation – Automatisch aanbieden van patches voor gedetecteerde kwetsbaarheden gedurende het volledige codevertalingsproces.
3. Beveiligingskeuring – Beveiligingsteams kunnen worden betrokken bij goedkeuringsaanvragen voor samenvoegingsverzoeken, waarbij grote beveiligingsrisico’s worden gedetecteerd.
GitLab biedt IT Operations-professionals belangrijke functies om hen te helpen hun IT-services efficiënt en effectief te ondersteunen. In aanvulling op de Kubernetes-native integraties en ondersteuning voor multi-cloud implementatie, ondersteunt GitLab 12.0 operaties met
• Incident Management – Helpt teams voor productlevering applicatieproblemen op te sporen en snel te reageren
• Feature flags – Door de minimalisering van risico’s en een snellere levering, helpen feature flags leverings- en productieteams de release van nieuwe mogelijkheden te beheren
• Operations Dashboard – Inzicht in meerdere projectpijplijnen en leveringsstatussen
• Platform as a Service (PaaS) – De complexiteit van provisioning wegnemen en de infrastructuur onderhouden die nodig is voor het ontwikkelen en starten van een applicatie.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics