GitLab Serverless

About

GitLab Serverless

Serverless is de nieuwste innovatie op het gebied van cloud computing en belooft de kosten-batenvergelijking voor bedrijven te veranderen. Zoals de CEO van Gitlab, Sid Sijbrandij, zegt: “All roads lead to compute.”

Er is een race onder aanbieders om zoveel mogelijk workloads van bedrijven te verkrijgen, tegen de laagste kosten. In dit laatste geval komt serverless aan de orde: serverless computing is een uitvoeringsmodel waarin de cloudprovider optreedt als de server en de toewijzing van machinebronnen dynamisch beheert. De prijzen zijn gebaseerd op de werkelijke resources die door een applicatie worden verbruikt, in plaats van op vooraf gekochte capaciteitseenheden.

Dit speelveld begon met de release van AWS Lambda in november 2014. In de vier korte jaren daarna is het een bekende workflow geworden die ondernemingen graag willen adopteren. Gisteren kondigt GitLab GitLab Serverless aan om onze gebruikers in staat te stellen te profiteren van de voordelen van serverless.

GitLab Serverless start op 22 december

GitLab is de enige enkele toepassing voor de gehele DevOps-levenscyclus. Als onderdeel van die visie zal GitLab,  GitLab Serverless vrijgeven in GitLab 11.6, later deze maand, om bedrijven in staat te stellen om serverloze werklasten met de rest van hun code te plannen, samen te stellen en te beheren vanuit dezelfde GitLab-gebruikersinterface. Het maakt gebruik van Knative, waardoor autoscaling tot nul wordt teruggebracht en een back-up wordt gemaakt om serverloze workloads op Kubernetes uit te voeren. Hierdoor kunnen bedrijven een multi-cloudstrategie toepassen en gebruikmaken van de waarde van serverless zonder te worden opgesloten in een specifieke cloudprovider.
Om het beste te brengen voor haar  gebruikers, werkt GitLab  samen met TriggerMesh-oprichter Sebastien Goasguen en zijn team.

Sebastien  bouwde een voorloper van Knative, Kubeless. Hij is actief betrokken bij de Knative-community en begrijpt de workflow van soep tot noten.  “We zijn verheugd om GitLab te helpen al hun gebruikers in staat te stellen functies direct op de Knative functie-as-a-service clusters in te zetten.” Wij geloven dat deze toevoegingen aan GitLab deze gebruikers de best mogelijke ervaring zullen bieden voor volledig serverloos computergebruik van begin tot einde. ”

GitLab heeft miljoenen gebruikers en wordt gebruikt door meer dan 100.000 organisaties, en met GitLab Serverless kunnen ze nu genieten van de kostenbesparingen en elegant codeontwerp dat serverloze brengt, vanuit het comfort van hun bestaande workflows.
Zoals met alle inspanningen van GitLab is het maken van serverloze multi-cloud en voor iedereen toegankelijk, een groot, harig, gedurfd doel. Vandaag de dag kan Knative met een enkele klik worden geïnstalleerd in een Kubernetes-cluster via de GitLab Kubernetes-integratie. Het werd verzonden in GitLab 11.5.

Zie hier om GitLab serveless te activeren

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics