GitLab veranderd zijn CDN provider naar Cloudflare

About

GitLab veranderd zijn CDN provider naar Cloudflare

Met de groei van GitLab, zo groeit ook de noodzaak van beveiliging en schaalbaarheid van de web applicatie. Daarom is het bedrijf bezig om hun CDN (Content Delivery Network) om te zetten naar Cloudflare.

GitLab wil hun beschikbaarheid, veiligheid en prestaties garanderen met tools zoals een Web Application Firewall (WAF), Spectrum en Argo.

Door het verkeerspatroon wat GitLab gebruikt is het nodig voor het bedrijf om te opereren voor poort 22 en poort 443. Door de complexiteit en vereisten van het bedrijf zijn ze tot de realisatie gekomen dat ze één oplossing moeten hebben voor CDN, WAF en DDOS bescherming, wat dus Cloudflare is geworden.

Deze verandering zal alleen gebruikers van GitLab.com treffen, en niet self-managed gebruikers van GitLab. GitLab.com gebruikers met een whitelist in hun firewall instellingen zullen hun instellingen moeten aanpassen, omdat al het verkeer van GitLab.com door proxies van Cloudflare zal gaan.

GitLab houdt de community op de hoogte via hun website en Twitter. Hier wordt ook de definitieve datum van het overgaan naar Cloudflare gecommuniceerd. Het zal naar alle waarschijnlijkheid begin februari 2020 plaatsvinden, maar een exacte datum is nog niet bekend.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics