Google zet gratis G-Suite halverwege het jaar stop

About

Google zet gratis G-Suite halverwege het jaar stop

Het is iets minder dan een decennium geleden dat Google stopte met het gratis aanbieden van zijn e-mail en online kantoorsuite aan gebruikers op hun eigen domeinnaam, maar Magere Hein is eindelijk gearriveerd voor die gebruikers die grootvader waren van wat bekend staat als de “G Suite legacy free edition”

Bron: ZD Net

De jaren met gratis Gmail, Drive en andere Google-apps op een aangepast domein waren leuk voor zolang het duurde.

In een e-mail en kennisgeving die voor het eerst werd opgemerkt door 9to5Google, vertelt Google zijn oude gratis gebruikers om op te knappen als ze dezelfde service willen blijven ontvangen waaraan ze gewend zijn geraakt.

“Als je de oude gratis versie van G Suite hebt, moet je upgraden naar een betaald Google Workspace-abonnement om je services te behouden. De oude gratis versie van G Suite is vanaf 1 juli 2022 niet meer beschikbaar”, zegt Google op een ondersteuningspagina.

Gebruikers hebben tot 1 mei om te beslissen welke van Google’s Workspace-abonnementen ze willen, en als ze dat niet willen, zal de zoekgigant gebruikers automatisch upgraden “op basis van de functies die je momenteel gebruikt”.

Als gebruikers vóór 1 juli geen factuurgegevens hebben verstrekt, worden ze opgeschort. En na 60 dagen opschorting wordt de toegang tot de ‘kernservices van Google Workspace’ beëindigd.

De prijsniveaus van Google Workspace beginnen bij €5,20 per gebruiker per maand en eindigen bij €15,60 per gebruiker per maand voor het Business Plus-abonnement. Deze abonnementen zijn voor maximaal 300 gebruikers, daarna moeten geïnteresseerden contact opnemen met de Google-verkoopmachine.

Voor gebruikers die besluiten over te stappen van Google en zo veel mogelijk een kopie van hun gegevens willen bewaren, en die niet hoeven te betalen, kunnen superbeheerders de G Suite-tool voor gegevensexport gebruiken, terwijl gebruikers Google Takeout kunnen gebruiken .

Voor gebruikers die alleen geïnteresseerd zijn in het gebruik van Gmail op een aangepast domein en die graag achtergelaten e-mails willen verbranden, kan het doorsturen van e-mails naar een gewoon Gmail-account een optie zijn om dit gratis te blijven doen.

 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics