Het IoT en near-real-time Retail Personalisatie

About

Het IoT en near-real-time Retail Personalisatie

Van websites tot mobiele apparaten tot sociale media, technologie heeft de manier waarop merken en retailers de afgelopen 20 jaar contact hebben gehad met klanten, drastisch veranderd.

Tegenwoordig omarmen retailers het Internet of Things (IoT) als de nieuwste technologie om een ​​superieure klantervaring te stimuleren. Het IoT, gekoppeld aan het juiste inzicht in klanten, kan een sterkere verbinding bieden tussen winkeliers en consumenten, meer waarde leveren en merkloyaliteit verhogen.

Shoppers zijn meer bevoegd en verbonden dan ooit, en de verwachtingen veranderen. Mobiele telefoons zijn draagbare winkelcentra geworden, waarbij sociale media een steeds belangrijkere rol spelen bij het stimuleren van aankopen, het verzamelen van feedback en het vergroten van merkloyaliteit.

 

Terwijl veel klanten nog steeds hun privacy bewaken en hun persoonlijke gegevens beperken, verwacht de meerderheid nu dat de bedrijven waarmee ze zaken doen hen kennen en hun gewoonten begrijpen. Volgens Accenture wil 81 procent van de klanten dat bedrijven ze beter begrijpen. Winkeliers staan ​​onder enorme druk om uitzonderlijke klantervaringen te bieden om zich te onderscheiden in een zeer competitieve, wereldwijde markt, en de enige manier om te slagen is om klantgegevens – inclusief RFID-gegenereerde informatie en het IoT – centraal te stellen.

 

De Data-uitdaging

Gegevens zijn over de meeste bedrijven verspreid, en online gegevensbronnen zijn enorm en groeien. Het verzamelen en interpreteren van die gegevens is moeilijk. Het samenbrengen van het ongrijpbare 360-gradenprofiel is nog moeilijker. Tot overmaat van ramp worden in de winkel gekochte gegevens verzameld van IoT-apparaten, zoals camera’s, bakens, RFID-tags en sensoren, vaak in de war gehouden van online klantengedragsgegevens, waardoor de waarde voor de retailer wordt beperkt.

Door IoT-gegevens te consolideren met andere datastromen (websiteverkeerlogboeken, verkooppunt, magazijninformatie, klantenondersteuning, enzovoort), hebben detailhandelaren de macht om de winkelervaring van klanten volledig te transformeren van een promotie voor een massamarkt, een cookie-cutter naar een gepersonaliseerde winkelervaring. Hieronder volgen enkele gegevensgestuurde strategieën die winkeliers kunnen gebruiken bij het implementeren van IoT-technologie in de winkel:

 

  • Gebruik IoT-gegevens in winkels om het gedrag van consumenten te volgen en aan te moedigen.

Gebruik gegevensbronnen van sensoren, bakens en mobiele apparaten om winkelpaden in winkels te identificeren en te analyseren. Combineer die informatie met POS-gegevens om te begrijpen wanneer en waar mensen het meest waarschijnlijk zijn om te kopen, evenals hun voorkeursmethoden en frequentie van interacties. Wanneer een klant zich aanmeldt voor mobiele apps, kunnen winkeliers ook een gepersonaliseerde aanbieding verzenden op basis van zijn of haar locatie. •

 

  • Promoot merchandise op basis van actuele, relevante gegevens.

Informeer inventaris en activabeheer door het gedrag van consumenten te voorspellen op basis van lokale trends of gebiedsgebeurtenissen. Promoot merchandise op basis van wat elke klant leest, bekijkt of doet via de mobiele app en andere IoT-apparaten. Misschien willen shoppers dezelfde riem die ze hebben gezien in hun favoriete game of op hun favoriete show. Stuur ze een aanbieding zodat ze eerder lokale weerinformatie kopen of overlappen om stormgerelateerde of hittegolfproducten gemakkelijk te kopen te maken.

 

  • Scan-and-go met RFID-tags die de informatie bevatten die consumenten willen zien.

Stel shoppers in staat om artikelen in de winkel te scannen met hun telefoons voor verbeterde klantervaringen, productinformatie en integratie van winkelwagentjes. Gegevens duiden erop dat klanten eerder geneigd zijn om te kopen wanneer ze informatie over duurzaamheid en samenstelling kunnen zien en dat dergelijke gegevens kunnen worden gekoppeld aan een RFID-leveranciers tag met gegevens over de productie ervan. Geef bijvoorbeeld een kopie van de certificering via een aangemeld telefonisch bericht met betrekking tot de vraag of een product gemaakt is van 100 procent biologisch Egyptisch katoen, of het een eerlijk arbeidscertificaat is enzovoort.

 

IoT in de detailhandel is niet iets dat komt – het is hier al. De beste manier om te concurreren in deze nieuwe markt, is om een ​​oplossing aan te bieden die helpt om zoveel mogelijk informatiebeheer en verbonden detailhandel processen te automatiseren.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics