Technologie drijft nu het interieurdesign aan

About

Technologie drijft nu het interieurdesign aan

Het ontwerpen van het interieur van een kamer speelt al sinds het prehistorische culturele tijdperk. Sindsdien heeft het ontwikkelingen in stijl, functionaliteit en duurzaamheid gezien.

Tegenwoordig wordt het ontwerpen van het interieur van een kamer of gebouw gedaan met behulp van verschillende technologische ontwikkelingen. Dit artikel onderzoekt de staat van de technologische interieurindustrie en waar deze naartoe gaat.

De industrie van het interieurontwerp lijkt een beetje een late bloeier te zijn als het gaat om het integreren van technologie in haar processen. Desondanks is de industrie eindelijk ingehaald en volledig ondergedompeld in het gebruik van technologie om de ruimte waarin we bestaan ​​te verbeteren.

Als het gaat om het technologiseren van de industrie, hebben enkele recente trends het gebruik van digitale en wetenschappelijke maatregelen in het ontwerp helpen tegengaan. De beweging naar duurzaam leven heeft een diepgaande invloed gehad op de materialen en methoden die werden gebruikt om interne ruimtes te recreëren. Bovendien hebben onze eigen levensstandaard hoge verwachtingen gewekt van de constante beschikbaarheid van technologie en hoe en wanneer we het gebruiken.

 

1. Slimme huizen

De rol van de binnenhuisarchitect heeft zich uitgebreid tot het veranderen van traditionele woonruimtes in hightech-woningen. Voor het interieurontwerp is er weinig dat ons zicht en de perceptie van een ruimte meer dan licht beïnvloedt. 20 jaar geleden was de meest controle over huishoudelijke verlichtingssystemen een rotatiedimmer. Tegenwoordig kunnen mensen de verlichtingssituatie vanaf hun telefoon regelen, automatische timers instellen op slaapkamerverlichting en zelfs natuurlijk licht manipuleren door op bepaalde momenten de blinds open te houden.

 

2. 3D-printen

Het gebruik van 3D-printen in interieurontwerp heeft niet alleen nieuwe methoden geïntroduceerd voor het creëren van unieke, gepersonaliseerde meubels, maar heeft ook nieuwe en opwindende manieren opgeleverd om snel goedkope prototypen te maken. Hiermee kunnen ontwerpers experimenteren met nieuwe combinaties van materialen, vormen en structuren die anders moeilijk zouden zijn met objecten van ware grootte die mogelijk niet meteen beschikbaar zijn.

 

3. Slimme ontwerptools

Technologie heeft zich bijna rond alles gewikkeld wat we hebben leren kennen. De hulpmiddelen die ooit door interieurontwerpers werden gebruikt, te weten meetlinten, tekenpapier, telefooncommunicatiemethoden en niveautools, zijn allemaal zeer technologisch ontwikkeld. Nadat de interieurontwerper haar in handen kreeg, werden ze centrale instrumenten in de industrie.

Er was eens een tijd waarin het enige middel om met klanten, leveranciers en prospects te communiceren, was door individuele telefoontjes te plegen. Houzz, de online community, biedt een digitale ruimte voor architecten, ontwerpers en klanten om ideeën te delen en uit te wisselen. Met de Site Designer kunnen professionele interieurontwerpers hun eigen werk publiceren op haar website. Hoewel mond-tot-mondreclame en aanbevelingen een veilige manier zijn om klanten te vinden, is de kans groter dat dit bereik en de publicatie van een ontwerperswerk het net wijd en zijd verraden en nieuwe klanten aantrekken.

Om de opwinding te verhogen, stelt de 3D-tool van Houzz 3d mensen in staat om meer dan 500.000 producten van de Houzz Marketplace thuis te bekijken en te verplaatsen voordat ze kopen. Deze virtuele visuele hulpmiddelen hebben de industrie geschokt.

 

4. Duurzaam ontwerp

Duurzame ontwikkeling is de grootste uitdaging van de 21e eeuw geworden. Er is geen uitzondering voor de interieurindustrie. In feite is de industrie sterk afhankelijk van duurzame ontwikkeling. Een van de belangrijkste elementen die wordt gebruikt om de binnenruimte waarin we leven te verbeteren, is de lucht die we inademen. Het is geen verrassing dat duurzaam ontwerp van de grond is gekomen, en met enige hulp van de technologie.

Daglichtontwerp is goed gedocumenteerd om gezondheidsvoordelen te hebben. Vóór recente technologische ontwikkelingen was de strategische plaatsing van ramen de enige tool die beschikbaar was voor de ontwerper van een gebouw. Tegenwoordig branden energiezuinige gloeilampen helderder, gebruiken ze minder elektriciteit en gaan ze twee keer zo lang mee als een standaardlamp. Verder hebben de introductie van Light Emitting Diodes (LED) een lage warmtegeneratie, een laag stroomverbruik en zijn zeer duurzaam. Omdat hun voedingsingangen minimaal zijn, kunnen LED’s gemakkelijk worden gecombineerd met zonnepanelen om dag en nacht voor energiezuinige verlichting te zorgen.

Slimme huishoudelijke apparaten worden ook opgenomen in het technologische duurzame ontwerpproces. Het huis uitzetten met apparaten die energie en kracht regelen om de efficiëntie te maximaliseren, is een must voor de toekomst van design. Gezien het groeiende bewustzijn van het belang van duurzaamheid, zal de toekomstige woningmarkt waarschijnlijk steeds meer geïnteresseerd zijn in investeringen in slimme woningen.

Duurzame ontwerpprojecten worden beïnvloed door factoren als het plannen van efficiënt ruimtegebruik, het kiezen van materialen met lage milieueffecten en het verminderen van energieverbruik, vervuiling en afval. Verder, om tegemoet te komen aan dit groeiende bewustzijn, is het gebruik van milieuvriendelijke materialen noodzakelijk. Het begrip ‘groen huis’ heeft vorm gekregen en rechtvaardigt de noodzaak om milieuschadelijke materialen uit te wisselen met milieuvriendelijke bronnen.

 

5. Digitaal meubilair

Interieurontwerpers gebruiken meubels om een ​​esthetisch en functioneel gevoel van orde in een ruimte te creëren. De veranderingen in de manier waarop we omgaan met technologie hebben de manier waarop we leven veranderd en gebruiken daarom de ruimte om ons heen.

Op de bank zitten om tv te kijken en op de bank zitten om op een laptop te werken, heeft twee verschillende manieren om die bank te gebruiken. Modern meubilair moet worden gemaakt om technologie te huisvesten. Dat wil niet alleen maar suggereren dat meubels oplaadpoorten en interactieve schermen moeten bevatten. Technologie die nieuw is vandaag, zal volgend jaar worden vervangen en verouderd. Veeleer moeten meubels worden gemaakt met de nieuwe levensstandaard in het achterhoofd.

De Scene XXL-stoel van M2L heeft bijvoorbeeld de optie om een ​​”tablettafel” te bevestigen en een gestoffeerde hoge rug voor privacy bij het typen of telefoneren.

Vanuit een ontwerpperspectief zijn de computer en andere mobiele apparaten zo veel dingen kwijtgeraakt die ooit door ontwerpers werden gebruikt om de ambiance van een kamer te manipuleren. Klokken zijn niet langer een noodzaak omdat ze op onze telefoon staan. Archiefkasten zijn verouderd, evenals archieven en in sommige gevallen boeken.

In het verleden hadden ontwerpers tijd om te anticiperen waar tech naartoe ging en er plannen voor te maken. Tegenwoordig moeten ruimte en meubels er constant bewust van zijn.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics