Het IT traineeship bij Caesar

About

Het IT traineeship bij Caesar

Drie trainees startten afgelopen september bij Caesar Groep. Zij delen hun ervaring en leggen uit waarom het traineeship van toegevoegde waarde is. Onder begeleiding van Jan en Marit zijn de trainees aan de slag gegaan bij Garansys. Lees hier het intervieuw met de trainees en hun begeleiders.

IT traineeship

Het traineeship bij Garansys is een programma voor IT’ers die net afgestudeerd zijn. Op deze manier maken zij op een toegankelijke manier kennis met het vak en de werkwijzen binnen Caesar. Bij Garansys wordt er gewerkt aan grote projecten, waardoor het makkelijk is om in deze business unit de kneepjes van het vak te leren. De eerste vier maanden werkten alle trainees samen aan één intern project. In deze periode konden de trainees wennen aan het Agile (in kleinere teams) werken van Garansys en werden zij klaargestoomd om volgens de Scrum-methode (in sprints) aan de slag te gaan. Jan, Solution Architect bij Garansys en technische begeleider van de trainees, vertelt: “Het is echt leuk om met de trainees samen te werken. Ze zijn zó leergierig. Je merkt dat ze heel graag over de kennis willen beschikken”.

Na dit project zijn de trainees in verschillende teams, met andere collega’s, aan de slag gegaan. Hierdoor werken de trainees in een andere samenstelling en leren zij zich onafhankelijk van elkaar verder te ontwikkelen. “Door de nieuwe teams heb ik geleerd om zelf actie te ondernemen en niet afhankelijk te zijn van mijn comfortzone”, zegt Nick.

“Tijdens mijn afstudeerstage binnen Caesar deed ik echt onderzoek naar de behoeften van klanten. Het traineeship biedt mij de mogelijkheid om dit praktisch tot stand te brengen”.

Christian

Persoonlijke ontwikkeling

Ook worden zij begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling, onder leiding van Marit, Corporate Recruiter bij Caesar. Pepijn: “In het PPO (Persoonlijk & Professioneel Ontwikkeltraject) leer je jezelf te ontwikkelen op persoonlijk gebied. Je leert omgaan met kwesties waar je tegenaan loopt in het professionele vak, bijvoorbeeld minder onzeker zijn over je eigen kwaliteiten. Met behulp van mijn coach binnen het PPO-traject, kun je deze vaardigheden ontwikkelen”. Persoonlijke ontwikkeling staat bij Caesar hoog in het vaandel, zelfs collega’s worden betrokken bij het geven van de nodige workshops. Op deze manier kunnen de trainees hun vaardigheden, voor bijvoorbeeld intakegesprekken, oefenen met hun eigen collega’s.

“Bij Caesar besteden we niet alleen aandacht aan de professionele ontwikkeling, maar ook aan persoonlijke groei. Iedere medewerker is een visitekaartje voor het bedrijf”.

Marit

Thuiswerken

Door de corona-pandemie vindt vrijwel het gehele traineeship plaats vanuit huis. Natuurlijk vinden de trainees dit jammer. “Ik mis het kletsen in de koffiecorner met collega’s, maar ik ben thuis wel productiever. Gelukkig kan ik mijn werkzaamheden prima thuis doen en heeft het thuiswerken geen belemmering voor mij opgeleverd. Daarnaast lijkt het of iedereen online ook beter te bereiken is, nu we allemaal thuiswerken”, aldus Christian. Jan geeft aan: “De trainees zijn wat minder op de hoogte van de projecten waar collega’s aan werken en missen de Caesariaanse sfeer op kantoor, natuurlijk”.

Werken in de praktijk

Het traineeship duurt in totaal één jaar en vier maanden. Na het traineeship hopen de mannen bij Caesar te blijven. Of dat nu gedetacheerd bij een klant is of op kantoor bij de rest van de collega’s. Christian: “Caesar heeft veel ervaren mensen waar je op terug kunt vallen. De medewerkers zijn heel betrokken en er is een fijne werksfeer”. Het traineeship is een goede manier om kennis te maken met het vakgebied. “Een studie is de basis van wat je bij het traineeship kunt uitvoeren. In de praktijk leer je het begrijpen van de theorie die op school wordt aangeboden. Hier kun je met school niet op voorbereid worden, dit leer je echt in de praktijk door het te doen”, vertelt Nick.

Benieuwd of de traineeship wat voor jou is? Lees verder of neem contact op met Caesar.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics