Intel onthult sterke processor voor data scientists

About

Intel onthult sterke processor voor data scientists

Intel heeft een nieuwe reeks aan desktop processoren onthuld, die zich specifiek richten op gebruikers met hoge eisen. Met name hardware-intensieve applicaties zullen baat hebben bij deze nieuwe lijn, zoals applicaties voor data scientists, IT-architecten en ontwikkelaars.

De W-2200 reeks, zoals deze is genoemd, heeft acht 14-nanometer CPU’s, met een prijs tussen de 294 en 1.333 dollar, volgens Silicon Angle.

De kosten van CPU’s zijn daarmee 40 tot 50 procent gedaald ten opzichte van hun voorganger, de W-2100. Dit terwijl de prestaties met tien procent zijn gestegen.

Deze daling in prijs is waarschijnlijk een reactie op het succes van AMD, welke steeds meer marktaandeel krijgt. Vooral de Threadripper-processors van het bedrijf zijn succesvol.

De W-2200-serie heeft onder andere een vlaggenschip in de vorm van de W-2295 die 1.333 dollar zal kosten. Deze processor heeft achttien processing cores die 36 threads kunnen draaien. De snelkheid hiervan ligt op 3,8 GHz, terwijl single core prestaties uitkomen op 4,8 GHz. De basis kloksnelheid is 3,0 GHz.

Het grote voordeel van de W-2200 serie is dat de chips een Deep Learning Boost instructiekit hebben. AI modellen worden daardoor tot 2,2 maal sneller gedraaid dan op de CPU’s van vorig jaar. Dit zal ook prestatieverbeteringen hebben voor gebruikers die applicaties draaien met machine learning mogelijkheden.

De W-2200 processoren zullen vanaf november beschikbaar zijn.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics