Java 13 is uitgebracht door Oracle en is direct beschikbaar

About

Java 13 is uitgebracht door Oracle en is direct beschikbaar

Java 13 is officieel uitgebracht door Oracle. Net als elke andere release sinds Java 6, was deze versie beschikbaar in early access voor de daadwerkelijke release. Zo hebben developers deze code kunnen proberen voordat het in een productie omgeving live ging.

Vice president Georges Saab geeft aan: “Dit is belangrijk geweest om mensen een manier te geven om de huidige versie uit te proberen en ons feedback te geven. Zowel op features, maar ook bij het opmerken van bugs.”

Volgens Oracle is het doel met Java 13 om de prestaties, stabiliteit en veiligheid te verbeteren. Van zowel het Java SE Platform als het Java Development Kit of JDK.

Java 13 introduceert drie nieuwe mogelijkheden. Dynamische CDS archieven, de mogelijkheid om ongebruikt geheugen in te zetten en een herimplementatie van de Legacy Socket API.

Dynamische CDS archieven verbetert de bruikbaarheid van de Application Class-Data Sharing mogelijkheden. Dit zal opstarttijden verbeteren.

Java 13 zal ongebruikt geheugen terugzenden naar het operating system of de container. Dit zal de prestaties ten goede komen.

Tot slot heeft Oracle de Legacy Socket API geherimplementeerd. De API is nu een stuk makkelijker te onderhouden, debuggen en klaar te stomen voor user-mode threads. Dit zal de schaalbaarheid van Java moeten verbeteren.

Al met al poogt Oracle met deze nieuwe versie een hoop verbeteringen door te voeren in Java.

 

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics