JavaScript en Python hebben de grootste developer communities

About

JavaScript en Python hebben de grootste developer communities

Een nieuw rapport van SlashData belicht de enorme groei in de wereldwijde ontwikkelaarsgemeenschap in de afgelopen zes maanden. De onderzoeksspecialisten van de ontwikkelaarseconomie schatten dat er nu 24,3 miljoen wereldwijde ontwikkelaars zijn, vanaf het eerste kwartaal van 2021. Dit is met ongeveer 14 procent gestegen ten opzichte van 21,3 miljoen in oktober 2020.

JavaScript blijft nieuwe ontwikkelaars aantrekken met ongeveer 1,4 miljoen meer dan zes maanden geleden. De taal heeft op enige afstand ook de grootste ontwikkelaarsgemeenschap met ongeveer 13,8 miljoen.

“Tussen Q4 2017 en Q1 2021 sloten meer dan 4,5 miljoen ontwikkelaars zich aan bij de [JavaScript] -gemeenschap – de hoogste groei in absolute termen in alle talen,” schreef SlashData in hun rapport.

“Zelfs in softwaresectoren waar JavaScript niet tot de topkeuzes van ontwikkelaars behoort, zoals data science of embedded development, gebruikt ongeveer een kwart van de ontwikkelaars het in hun projecten.”

Python neemt de tweede plaats in qua gemeenschapsgrootte met 10,1 miljoen. De ontwikkelaarsgemeenschap van de taal groeit met 20 procent het snelst van de gevestigde programmeertalen.

“De opkomst van data science en machine learning (ML) is een duidelijke factor in de populariteit van Python”, vervolgt het rapport. “Bijna 70 procent van de ML-ontwikkelaars en datawetenschappers maakt gebruik van Python.

“Voor het perspectief gebruikt slechts 17 procent R, de andere taal die vaak wordt geassocieerd met datawetenschap.” 

De groottes van JavaScript en Python-ontwikkelaarsgemeenschappen worden gevolgd door Java (9,4 miljoen), C / C ++ (7,3 miljoen) en vervolgens C # (6,5 miljoen) om de top vijf af te ronden.

Kotlin, de eigen taal van Android, komt net boven iOS ‘Swift uit – met respectievelijk 2,6 miljoen en 2,5 miljoen ontwikkelaarsgemeenschappen.

Op de vraag of de COVID-19-pandemie invloed had op hoe ze werkten, zei 30 procent dat ze “volledig op afstand gingen” en 25 procent antwoordde dat het “geen effect had, ik ben altijd op afstand geweest”

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics