Kotlin roadmap verwijst naar compiler en mobiele verbeteringen

About

Kotlin roadmap verwijst naar compiler en mobiele verbeteringen

In de maak: Android- en iOS-technologie voor het delen van codes, namespace-prototype, plug-in voor code coverage en tool voor het genereren van documentatie.

De Kotlin roadmap, JetBrains’ programmeertaal voor JVM, JavaScript en Android-ontwikkeling, is bijgewerkt om de vorderingen van het project weer te geven op gebieden zoals de compiler en mobiele functionaliteit.

Plannen voor Kotlin 1.7.0 en hoger werden gedetailleerd beschreven in een bulletin dat op 10 november door JetBrains werd gepubliceerd.
JetBrains zei dat de focus van het compilerwerk lag op het brengen van de K2-compilerfront-end naar een alfastaat. K2 belooft een snellere compiler voor de taal te worden, waarbij de front-end verantwoordelijk is voor code-analyse en transformatie naar een intermediaire representatie.

De geplande K2 alpha-release zal een voorbeeld zijn van een nieuwe plug-in-infrastructuur die de basis zal leggen voor de ontwikkeling van meer tools. De ontwikkelaars van Kotlin investeren ook in ondersteuning voor niet-JVM-backends, waardoor multiplatformprojecten met K2 kunnen worden gebouwd.

Ook in de roadmap van Kotlin:

  • KMM (Kotlin Multiplatform Mobile), een technologie voor het delen van code tussen verschillende platforms, waaronder iOS en Android, wordt in het voorjaar van 2022 uitgebracht als bètaversie. Er worden problemen opgelost die van invloed zijn op codemarkering, navigatie en voltooiing, debugging en de stabiliteit van de buildtool.
  • Er is een prototype van een nieuw namespace-concept gepland, dat een kortstondig object levert zonder een instantie die elke klasse automatisch bezit. Namespace-leden worden gecompileerd tot statische leden van de JVM. Het plan is bedoeld om de interoperabiliteit met statische Java-methoden te verbeteren en uitbreidingen van statische Java-methoden mogelijk te maken.
  • Kover, een Gradle plug-in om codedekking te meten, is geïntroduceerd.
  • Kotlin Playground, een webgebaseerde tool om te leren, prototypes te maken en kennis te delen, wordt mobielvriendelijker gemaakt.
  • Er wordt doorgewerkt aan Dokka, een hulpmiddel voor het genereren van documentatie, dat wordt gepromoveerd tot bèta in de geplande 1.6.0-release van Kotlin.
  • Er zijn plannen om de interne infrastructuur te verbeteren om de acceptatie van Kotlin IDE plug-in releases te verbeteren.

 

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics