Meer ontwikkelaars verdienen hun eerste miljoen via de App Store dan Google Play

About

Meer ontwikkelaars verdienen hun eerste miljoen via de App Store dan Google Play

Het is al een tijdje vrij algemeen bekend dat ontwikkelaars gemiddeld meer verdienen aan de App Store dan aan de tegenhanger van Google, ondanks het veel grotere wereldwijde marktaandeel van de laatste. Uit een rapport van Sensor Tower blijkt dat steeds meer ontwikkelaars hun eerste miljoen verdienen met de App Store dan met Google Play, maar het gat wordt kleiner.

Android beheert ongeveer 73 procent van de wereldwijde smartphonemarkt, vergeleken met 26 procent voor iOS. Apple blijft echter meer klanten aantrekken die over het algemeen graag een premie betalen voor hun apparaten en de software die erop draait.

Het rapport van Sensor Tower laat zien dat meer ontwikkelaars dan ooit de drempel voor een jaarlijks inkomen van $ 1 miljoen overschrijden in zowel de App Store als de Play Store.

Iets meer dan 900 uitgevers wereldwijd zullen naar verwachting de mijlpaal van $ 1 miljoen inkomsten in de App Store en Google Play in 2021 overtreffen, een stijging van bijna 91 procent ten opzichte van het totaal van 475 in 2016.

Uitsplitsing per platform:

  • Het aantal iOS-uitgevers van meer dan $ 1 miljoen zal 581 bereiken, tegen 310 in 2016.
  • Android-tegenhangers zullen 325 bereiken, tegen 165 in 2016.

Dat betekent dat, procentueel gezien, het aantal ontwikkelaars met een jaarinkomen van $ 1 miljoen iets sneller stijgt via Google Play dan via de App Store (97% versus 87%)

In 2021 zullen consumenten naar verwachting $ 47,9 miljard uitgeven aan Google Play, een stijging van 23,5 procent op jaarbasis (op jaarbasis). Ter vergelijking: de groei van de App Store zal naar verwachting bijna zes procent lager zijn op 17,7 procent, hoewel het een veel hogere $ 85,1 miljard oplevert.

Over het algemeen verdienen ontwikkelaars echter nog steeds consequent hun eerste $ 1 miljoen via de App Store. App-downloads en -uitgaven zijn tijdens de pandemie explosief gestegen naarmate mensen zich aanpasten aan nieuwe manieren van werken, socialiseren en in het algemeen leven. Dit piekte echter in 2020.

De installatieschattingen van Sensor Tower suggereren dat consumenten “dit jaar met minder nieuwe apps hebben geëxperimenteerd dan vorig jaar, waardoor de adoptie op het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie naar een duizelingwekkend niveau werd gedreven.”

Zoals de eerdere grafiek laat zien, voorspelt Sensor Tower daarom de eerste daling op jaarbasis in 2021 voor mobiele uitgevers die hun eerste $ 1 miljoen binnenhalen, ondanks dat ze ruim boven de cijfers in 2019 en eerder blijven.

 

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics