Meer security opties in GitLab update 12.9

About

Meer security opties in GitLab update 12.9

Het DevOps platform GitLab heeft zondag versie 12.9 gelanceerd. Hiermee kunnen gebruikers meer beveiligingsmogelijkheden gebruiken op het platform. Een voorbeeld hiervan is de integratie van HashiCorp Vault. Hiermee kunnen keys en tokens makkelijker beheerd worden.

Ook kan met de update makkelijkers worden gezocht naar kwetsbaarheden. Hierdoor wordt het makkelijker om meerdere kwetsbaarheden in één keer te vinden om ze zo sneller op te lossen. Ook is het herkennen van inefficiënties in de workflow een optie, met Value Stream Analytics.

In 12.9 laat GitLab de vaste fases in de DevOps loop los. Ontwikkelaarteams kunnen nu zelf bepalen hoe hun loop eruit gaat zien en naar eigen inzicht aanpassen aan de manier van werken die zijn hanteren. De verschillende fases kunnen worden gedefinieerd aan de hand van custom Key Performance Indicators of KPI’s.

Tot slot voegt de update een Full Code Quality Report toe. Hierin worden alle problemen van een project overzichtelijk in kaart gebracht en moet dit managers in staat stellen om de kwaliteit beter te bewaren.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics