Meta wordt naar verluidt gedwongen om Giphy te verkopen

About

Meta wordt naar verluidt gedwongen om Giphy te verkopen

Giphy is een van de meest populaire GIF-opslagplaatsen op internet. Meta, eigenaren van Facebook, Instagram en WhatsApp, onthulden vorig jaar dat het Giphy heeft gekocht en integreerde Giphy snel in zijn Instagram-team. De aankoop zou echter weer kunnen worden teruggedraaid, dankzij de Britse Competition and Markets Authority.

De Financial Times meldt dat Meta’s overname van Giphy ergens komende dagen waarschijnlijk geblokkeerd zal worden door de Britse mededingings- en marktautoriteit, de Competition and Markets Authority (CMA). Wat de eerste keer zou zijn dat de CMA een aankoop van een Big Tech-bedrijf heeft afgewikkeld. Het Verenigd Koninkrijk opende oorspronkelijk een onderzoek naar de aankoop in juni 2020 en zei: “Deze fusie zal naar verwachting leiden tot een aanzienlijke vermindering van de concurrentie binnen de markt.”

In eerdere rapporten van de CMA werd beweerd dat Meta andere sociale-mediaplatforms zou kunnen afsnijden van het gebruik van Giphy-inhoud, of concurrenten zoals Snapchat of TikTok zou kunnen dwingen meer gebruikersgegevens te verstrekken in ruil voor toegang tot Giphy. Meta sloot Giphy’s eigen betaalde advertentiepartnerschappen na de overname af, die alleen live in de Verenigde Staten waren, maar de CMA voerde aan dat Giphy zijn advertentieactiviteiten had kunnen uitbreiden naar het VK als het programma niet was stopgezet.

De Competition and Markets Authority heeft nog geen officiële verklaring afgelegd over het blokkeren van de deal. Als de overname wordt teruggedraaid, kan Meta gedwongen worden Giphy te verkopen. Naar verluidt betaalde Meta in 2020 ongeveer $ 400 miljoen voor Giphy, en het platform heeft integraties met Instagram, Facebook, Samsung Keyboard en tientallen andere spraakmakende applicaties en services.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics