Microsoft lanceert Net Core 3.0

About

Microsoft lanceert Net Core 3.0

Microsoft heeft enkele dagen geleden .Net Core 3.0 gelanceerd. Dit markeert het feit dat het .NET framework bijna 18 jaar is. En met andere woorden bijna een biertje mag bestellen.

Het is een integraal onderdeel van Windows geworden en vanaf 2014 is het een open source development model geworden met de uitgave van .Net Core.

.Net Core kwam oorspronkelijk uit met een kleine schare aan features, vooral bedoeld voor console en web applicaties. Het werd snel doorontwikkeld tot het ook voor desktop applicaties en GUI code kon worden gebruikt.

En nu is versie 3.0 uit. Deze update zit bomvol nieuwe features en mogelijkheden, waarvan we er een paar uitlichten. Ook is deze versie al ruim getest bij Microsoft zelf door het te hebben geïmplementeerd in dot.net en Bing.com.

Ook zijn er prestatieverbeteringen aangebracht, die veel delen van het framework efficiënter laten werken.

.NET Core apps hebben nu ook standaard executables. In het verleden moesten apps opgestart worden via het dotnet commando. Nu kunnen apps dus worden opgestart via een eigen executable die app-specifiek is.

Je kan .NET Core 3.0 downloaden op de website van Microsoft. Voor de volledige lijst met features, veranderingen en updates kun je hier terecht.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics