Red Hat brengt Java naar Kubernetes met Quarkus: een volledig ondersteunde runtime voor cloud-native development

About

Red Hat brengt Java naar Kubernetes met Quarkus: een volledig ondersteunde runtime voor cloud-native development

Red Hat, Inc., een leverancier van opensourceoplossingen, voegt Quarkus toe aan het portfolio. Met Quarkus, een volledig ondersteund framework in Red Hat Runtimes, brengt Red Hat Java op Kubernetes verder en overbrugt daarmee de kloof tussen traditionele Java-applicaties en cloud-native-omgevingen.

Java werd 25 jaar geleden geïntroduceerd en is onder ontwikkelaars – tot op de dag van vandaag – een van de meest populaire programmeertalen. Door Quarkus als een ondersteunde runtime toe te voegen, helpt Red Hat om Java naar het moderne, cloud-native ontwikkellandschap van applicaties te brengen. Verder ondersteunt het ook microservices, containers en serverless. Organisaties kunnen hierdoor de grenzen opzoeken qua productiviteit, efficiëntie en agility. Daarnaast kunnen Java-ontwikkelaars blijven werken in een taal die ze kennen. Met Quarkus krijgen gebruikers een volledig door Red Hat ondersteunde technologie, aangevuld met een actieve community, continue updates en een snel release-schema.

Quarkus is een full-stack, Kubernetes-native Java-framework, dat is geoptimaliseerd voor geheugendichtheid en een snelle opstarttijd. Organisaties kunnen hiermee hun bestaande applicatieomgevingen verbeteren en hun jarenlange investeringen in Java voor bedrijfskritische systemen verlengen. Het opensourceproject is samengesteld uit een selectie van toonaangevende Java-technologieën en -standaarden en biedt ontwikkelaars een aanpasbaar ontwikkelmodel, dat is ontworpen om zowel dwingende als reactieve stijlen te combineren met een uniforme gebruikerservaring.

Quarkus helpt om:

De productiviteit van ontwikkelaars te verhogen: Quarkus werkt out-of-the-box met populaire Java-standaarden, frameworks en bibliotheken, wat de noodzaak verlicht om nieuwe api’s te leren of op een andere programmeertaal over te stappen. Het biedt ook een aantal functies zoals live coderen en uniforme configuratie voor snellere iteratie tijdens de ontwikkeling, waarbij codewijzigingen automatisch en onmiddellijk worden weergegeven in een draaiende app.

De operationele efficiëntie te verbeteren: Quarkus is op maat gemaakt voor een moderne, Kubernetes-native ontwikkelstack, waardoor organisaties sneller en op een meer gestroomlijnde manier zakelijke oplossingen kunnen leveren,  concurrentievoordeel kunnen behouden en de totale time to market kunnen versnellen.

Meer kostenbesparingen te realiseren: Quarkus heeft een laag geheugenverbruik en een snelle opstarttijd. Dit vertaalt zich in een beter gebruik van middelen en een betere ervaring voor de eindgebruiker, waarbij nieuwe applicaties en diensten direct beschikbaar zijn. Deze efficiëntie leidt tot een hoge dichtheid van de werklast per cpu, wat zich eveneens vertaalt in hogere kostenbesparingen.

De betrouwbaarheid te verbeteren: Quarkus-applicaties zijn elastisch, schaalbaar en in staat aan een veranderende vraag te voldoen, wat zich vertaalt in een betrouwbaarder systeem.

Red Hat is van oudsher een leider in de Java-gemeenschap, en blijft zich inzetten om Java vooruit te helpen door middel van open, community-gedreven innovatie. Met de toevoeging van Quarkus aan de volledig ondersteunde Red Hat Runtimes bevestigt het bedrijf deze toewijding. Red Hat Runtimes biedt best-in-class geïntegreerde producten, migratietools en componenten om cloud-native applicaties te creëren en versnelt de ontwikkeling en levertijd. Red Hat Runtimes biedt ontwikkelaars en architecten de keuze om de juiste tool voor de juiste taak te gebruiken door middel van een verzameling lichtgewicht runtimes en frameworks voor sterk gedistribueerde cloudarchitecturen, zoals microservices, met in-memory caching voor snelle datatoegang, en messaging voor snelle dataoverdracht tussen bestaande applicaties.

Quarkus bevat een extension-library met een levendig ecosysteem van meer dan 200 extensiestandaarden, bibliotheken, diensten en technologieën. De library bevat een aantal cloud-native frameworks en tools, waaronder RESTEasy, Hibernate en Eclipse MicroProfile. Verder bevat het uitbreidingen voor verschillende Red Hat-clouddiensten, zoals Red Hat AMQ Streams, Red Hat AMQ Broker, Red Hat Fuse en bedrijfsautomatisering.

Beschikbaarheid

Quarkus is nu algemeen beschikbaar als ondersteunde Red Hat Runtime.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics