Microsoft publiceert Java-roadmap voor Visual Studio Code

About

Microsoft publiceert Java-roadmap voor Visual Studio Code

De Java-gerelateerde verbeteringen voor VS Code variëren van slimmere codeaanvulling en betere debugging tot diepere integratie met Kubernetes en cloudservices.

Bron: Info World

Om de aantrekkingskracht van Visual Studio Code voor Java-ontwikkelaars te versterken, heeft Microsoft een stappenplan (roadmap) gepubliceerd om nieuwe Java-gerelateerde mogelijkheden naar de code-editor te brengen. Een van de doelen is het gemakkelijker maken om vanuit andere Java-IDE’s naar VS-code te migreren.

Er zijn nu meer dan 1,5 miljoen Java-ontwikkelaars die de code-editor gebruiken, zei Microsoft. Voor 2022 zijn verschillende investeringsgebieden aangewezen, waaronder de ontwikkelervaring van de ‘inner loop’, cloud-native ontwikkeling, buildtools, prestaties en betrouwbaarheid en andere aspecten van de gebruikerservaring.

Voor de ontwikkeling van de interne lus zijn verbeterde intelligentie voor codeaanvulling en optimalisatie voor veelvoorkomende gevallen gepland, samen met betere generatie van codefragmenten en snelkoppelingen op basis van gebruikersvoorkeur. Prestatieverbeteringen bij het voltooien van de code worden ook in het oog gehouden. Geplande verbeteringen voor foutopsporing omvatten ondersteuning voor virtuele threads, foutopsporing voor gecompileerde klassen, snellere evaluatie in variabele weergaven en waardering van lambda-expressies.

De roadmap voor 2022 bevat ook ondersteuning voor Java 18; Java 18 zelf komt in maart uit. Voor cloud-native ontwikkeling is het de bedoeling om de integratie met zowel Kubernetes als clouddiensten zoals Azure Spring Cloud te verdiepen. Andere doelen genoemd op de roadmap:

  • Verbetering van de betrouwbaarheid van de Java Language Server en verkorting van de importtijden van projecten.
  • De gebruikerservaring verbeteren door functies beter vindbaar en gebruiksvriendelijker te maken.
  • Verbetering van de Maven- en Gradle- extensies.
  • Betere Junit-tests, een betere ervaring voor het importeren van pakketten/projecten met betrekking tot Swing/JavaFX-toepassingen en ondersteuning voor Live Share in VS Code Java.
  • Eenvoudiger maken van Spring-componenten voor Spring Boot.

Afgezien van de roadmap, zei Microsoft dat het nu een JRE heeft ingebed in zijn Java-extensies, wat betekent dat ontwikkelaars niet langer een JDK hoeven te configureren om de extensies uit te voeren en alleen de JDK voor hun project hoeven te configureren. Microsoft heeft ook een weergave geïntroduceerd waarin ontwikkelaars de opmaakinstellingen voor Java-code kunnen wijzigen en een voorbeeld van de effecten kunnen bekijken. Dit kan worden bereikt door het opdrachtenpalet te openen (Ctrl+Shift-P) en de opdracht “Java: Formatter-instellingen openen met voorbeeld” uit te voeren, of gebruik “Java: Help Center” (Ctrl+Shift-P en voer de opdracht “Java : Helpcentrum” commando).

Ontwikkelaars die feedback willen geven over Java-ondersteuning in Visual Studio Code, kunnen een reactie achterlaten op de blogpost over de roadmap.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics