MuleSoft brengt universele API-beheermogelijkheden uit

About

MuleSoft brengt universele API-beheermogelijkheden uit

Met de nieuwe tools kunnen ontwikkelaars al hun API’s ontwerpen, bouwen, implementeren, bedienen en ontdekken – ongeacht waar ze zijn gebouwd, met welke taal ze zijn gebouwd of waar ze zijn geïmplementeerd.

MuleSoft introduceert dinsdag een nieuwe set universele API-beheermogelijkheden die zijn ontworpen om organisaties die te maken hebben met een steeds groter wordende set API’s te helpen beheren in grotere, complexere en verspreide omgevingen. Met de nieuwe tools kunnen ontwikkelaars al hun API’s op één plek ontwerpen, bouwen, implementeren, bedienen en ontdekken, ongeacht waar ze zijn gebouwd, met welke taal ze zijn gebouwd of waar ze zijn geïmplementeerd. 

“Wat we in ondernemingen zien, is een ongelooflijke toename van applicaties, implementatiemodellen en hybride ecosystemen die overal opduiken”, zegt Shaun Clowes, MuleSoft SVP Product Management, tegen ZDNet . “Mensen beheren workloads in hun eigen on-premises datacenters en meerdere clouds. Wat ze hebben zijn complexe omgevingen; ze hebben gegevens in silo’s, ze zijn niet in staat om zelfs maar te weten wat er bestaat, hoe ze ervan kunnen profiteren, of dat het veilig en betrouwbaar. 

De nieuwe tools beginnen met de Anypoint Flex Gateway, een krachtige, lichtgewicht gateway die is ontworpen om overal inzetbaar te zijn, inclusief Kubernetes-omgevingen, on-premise en in de cloud. Vervolgens stelt de API Manager ontwikkelaars en IT-managers in staat om API’s in elke omgeving vanaf één plek te bedienen en te bewaken. 

Ondertussen maakt de nieuwe API Designer API’s vindbaar en beschikbaar in MuleSoft’s API Experience Hub, ongeacht hun geschreven taal. 

Ten slotte stelt API Governance IT-teams in staat om op elke schaal centrale governanceregels te definiëren en toe te passen op elke API. Het verschuift effectief de last van governance-checklists en handhaving die meestal net voor de implementatie komen, zodat ontwikkelaars eerder in het proces weten wat er van hen wordt verwacht. Het geeft organisaties ook een overzicht van hun volledige API-portfolio, waardoor ze een beter begrip krijgen van wat er in overeenstemming is. 

Uiteindelijk passen de universele API-mogelijkheden in het streven van MuleSoft om het samenstellen van nieuwe digitale ervaringen te vergemakkelijken met de beschikbare bouwstenen, aldus Clowes. 

“Het einddoel is het samenbrengen van API-beheer, integratie en automatisering in één uniform platform,” zei hij, “zodat wanneer je besluit dat je een nieuwe mogelijkheid, een nieuwe klantervaring nodig hebt, je gewoon de dingen kunt samenvoegen die je al hebt. minder over het bouwen van nieuwe dingen en meer over het samenstellen van de dingen die je hebt, weten wat je hebt en het herbruikbaar en meer pluggable maken.”

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics