Nederlandse onderzoekers ontwikkelen nieuw materiaal met AI

About

Nederlandse onderzoekers ontwikkelen nieuw materiaal met AI

Onderzoekers van de TU Delft hebben een nieuw materiaal ontwikkeld met behulp van AI. Het materiaal is stevig, maar met genoeg toegepaste kracht wordt het sponsachtig en flexibel. Perfect om dingen mee op te bergen.

De onderzoekers zijn in zijn geheel voorbij gegaan aan experimentele testen in de praktijk en hebben dit volledig uit laten voeren door de AI.

Hoofdonderzoeker Miguel Bessa geeft aan dat dit soort onderzoek altijd werd gestaafd met uitgebreide experimenten en een trial-and-error benadering. Door het gebruik van machine learning kon er voorbij worden gegaan aan deze fase, wat tijdbesparing opleverde. Door het gebruik van machine learning met een computational data-driven approach kwamen de onderzoekers erachter wat het basismateriaal moest zijn en hoe het bewerkingsproces zou moeten verlopen.

Hoewel het materiaal deuren opent voor een veelvuldigheid aan toepassingen geeft Bessa aan dat de mogelijkheid om succesvol experimenten uit te voeren via AI wellicht de belangrijkste conclusie is van dit project. “ Het belangrijkste is dat machine learning een kans creëert om het ontwerpproces om te draaien door experimentele onderzoeken te verschuiven naar AI, zelfs als de modellen informatie missen. Er moet slechts genoeg accurate data zijn.”

Bessa voorspelt dat de opkomst van data-driven science onze manier van onderzoeken zal revolutioneren.

Lees het volledige artikel hier.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics