.NET Core 2.2 zal End of Life bereiken op 23 december 2019

About

.NET Core 2.2 zal End of Life bereiken op 23 december 2019

.NET Core versie 2.2 is reeds uitgekomen op 4 december 2018. Als een non-LTS release zou het tot drie maanden tot na de opvolgende release ondersteunt worden. Omdat .NET Core 3.0 is uitgekomen op 23 september dit jaar, zal versie 2.2 End of Life bereiken op 23 december.

Na deze datum zullen de .NET patch updates geen container images voor .NET Core 2.2 bevatten.

Op 3 december is .NET Core 3.1 uitgebracht als een Long-term support release. Daardoor zal versie 3.0 ondersteund worden tot maart 23, 2020.

Daarom is het handig om direct te upgraden naar versie 3.1, mocht je nog op versie 2.2 draaien. Het migreren naar 3.1 is eenvoudig: werk het project bestand bij om 3.1 te gebruiken in plaats van 2.2.

Microsoft Support Policy

Microsoft heeft een support policy uitgebracht voor .NET Core. Het bevat twee verschillende soorten beleid voor releases: LTS en Current.

LTS releases bevatten features en onderdelen die stabiel zijn, en weinig updates nodig hebben over een langere levensuur. Deze releases zijn doorgaan een goede keuze voor het hosten van applicaties die niet vaak een update nodig hebben.

Current releases bevatten features en onderdelen die nieuw zijn en verschillende veranderingen kunnen ondergaan, gebaseerd op feedback. Deze releases worden doorgaans gekozen voor applicaties die actief in ontwikkeling zijn, om zo gebruik te maken van de laatste mogelijkheden en verbeteringen in de code.

Beide types releases krijgen kritieke upodates tijdens hun levensduur wanneer het aankomt op beveiliging, betrouwbaarheid of ondersteuning voor nieuwe operating system versies.

 

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics