NLLGG – De vereniging voor Linux en Open Source

About

NLLGG – De vereniging voor Linux en Open Source

De lezers van het blad Linux Magazine hebben iets met Linux. In dit artikel geef ik informatie over de NLLGG. De NLLGG ondersteunt het gebruik van Linux en open source. Als actief lid van deze vereniging wil ik uit eigen ervaring hier iets meer over vertellen.

Auteur: André Fondse

Wat is de NLLGG?

De NLLGG is een landelijke vereniging die tot doel heeft om de leden te ondersteunen bij het gebruik van Linux en het Linux besturingssysteem te promoten. De NLLGG zet zich in voor iedere Linux gebruiker, ongeacht het niveau van gebruik en het budget van de gebruiker. Daarin onderscheidt de NLLGG zich van soortgelijke organisaties, zoals de NLUUG en HCC. De NLLGG draait geheel op vrijwilligers; mensen die Linux gebruiken en die hun ervaringen graag willen delen met andere Linux gebruikers.

 

Landelijke bijeenkomsten

Vijf keer per jaar organiseert de NLLGG op een vaste locatie in Utrecht een landelijke bijeenkomst. De landelijke bijeenkomsten zijn voor iedereen gratis toegankelijk. Tijdens de landelijke bijeenkomsten worden lezingen en workshops over allerlei onderwerpen gehouden. De programmacommissie van de NLLGG nodigt belangwekkende sprekers uit voor deze landelijke bijeenkomsten. Voor 2019 hebben programmacommissie en bestuur ervoor gekozen om de volgende onderwerpen structureel terug te laten komen op de landelijke bijeenkomsten:

  • beginnerszaken (met name rond de desktop);
  • gevorderden (bijvoorbeeld servers, scripts, tools, etc.);
  • “Feedback en Payback” (bugs opsporen, melden en verhelpen).

Tijdens de landelijke bijeenkomsten is ook een helpdesk ingericht om mensen te helpen met het oplossen van problemen met Linux op hun computer. Op veel bijeenkomsten zijn één of meerdere Open Source Community’s aanwezig. Deze community’s kunnen gebruik maken van onze bijeenkomsten om zichzelf te promoten. Dit is in principe kosteloos. Wil je als community deelnemen aan een landelijke gebruikersbijeenkomst of heb je een interessant onderwerp voor een lezing of workshop: mail dan gerust eens naar de programmacommissie.

Buurt Linux

Linux is een stabiel OS, maar soms zijn er problemen bij het gebruik. Dan is het fijn om iemand in de buurt te (leren) kennen, die met jou mee kan denken. Het is handig als je online kan kijken wie bereid is om jou te helpen. De NLLGG heeft voor dit doel het domein https://buurtlinux.nl/ geregistreerd. In het verleden stond op deze website een kaart van Nederland waar te zien was waar mensen wonen die kennis willen delen (zie afbeelding 1). Deze kaart was niet meer actueel. hHet onderhoud en de opzet ervan was dusdanig dat het lastig werd de kaart te actualiseren. In verband met een tekort aan vrijwilligers voor dit project is op dit moment deze site voorzien van een statische tekst met een uitnodiging voor vrijwilligers om deze website opnieuw op te zetten.

Meer informatie over Buurt Linux is te vinden op: https://gitlab.com/nllgg/kern/issues/6. Heb je interesse om een bijdrage te leveren om de website van Buurt Linux weer in de lucht te brengen, dan kun je je ook via deze link aanmelden.

Afbeelding 1

 

Lidmaatschap

Als lid help je de vereniging om haar doelstellingen te blijven uitvoeren. Je wordt dan bovendien lid van een vereniging die je helpt je ervaring met Linux te verbeteren. Voor de kosten hoef je het niet te laten: de contributie bedraagt slechts € 15,- per jaar.

 

Contactgegevens

Website: https://nllgg.nl

Algemeen emailadres: bestuur@nllgg.nl

Emailadres programmacommissie: progcie@nllgg.nl

Facebook: https://www.facebook.com/NLLGG

Linked in: https://www.linkedin.com/groups?gid=61231

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics