Oekraïne vraagt hackers over de hele wereld om Oekraine te helpen verdedigen tegen Rusland

About

Oekraïne vraagt hackers over de hele wereld om Oekraine te helpen verdedigen tegen Rusland

Ondergrondse hackers worden gevraagd om kritieke infrastructuur te helpen beschermen en cyberspionagemissies uit te voeren tegen Russische troepen.

Bron: (ReutersUkraine calls on hacker underground to defend against Russia

De Oekraïense regering dringt er bij de hackergemeenschap op aan om zich in te zetten voor cyberspionage en om kritieke infrastructuur zoals energiecentrales en waterbedrijven te helpen beschermen. Door de overheid gesteunde berichten op hackerforums zoeken vrijwilligers om zich aan te sluiten bij zowel defensieve als offensieve cybereenheden.

De mede-oprichter van een in Kiev gevestigd cyberbeveiligingsbedrijf, Yegor Aushev, bevestigde dat hij een van de berichten schreef in opdracht van een hoge functionaris van het ministerie van Defensie.

Dat bericht luidde: “Oekraïense cybergemeenschap! Het is tijd om betrokken te raken bij de cyberverdediging van ons land.” Het vroeg hackers om via Google-documenten aanvragen in te dienen waarin hun vaardigheden worden vermeld.

De vrijwilligers zullen zich bezighouden met zowel cyberverdediging om kritieke activa te beschermen als aanvallen om het Oekraïense leger te helpen met cyberspionage en surveillance van Russische troepen.

Het bedrijf van Aushev heeft eerder samengewerkt met de Oekraïense regering op het gebied van cyberdefensie.

Aushev gaf aan dat hij al honderden kandidaten had ontvangen en dat hij zou gaan onderzoeken om zeker te zijn dat niemand van hen Russische agenten waren.

 

Donderdag verklaarde de hackergroep Anonymous een cyberoorlog tegen Rusland en zei dat het al “betrokken is bij operaties tegen de Russische Federatie”.

De groep eiste de verantwoordelijkheid op voor een denial-of-service (DDoS)-aanval op het door de overheid gefinancierde mediakanaal RT.com, voorheen Russia Today.

Anonymous zei dat het zich ook bemoeide met sommige internetproviders om Russische militaire gegevens te verstoren.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics