Oracle breidt beveiligings portfolio uit met drie clouddiensten

About

Oracle breidt beveiligings portfolio uit met drie clouddiensten

Oracle beidt nieuwe mogelijkheden met drie nieuwe cloud diensten om de beveiliging van data te kunnen verbeteren. Het bedrijf heeft altijd een koers gevaren waarin het beschermen van data hoog in het vaandel stond, juist vanwege de gevoelige data van hun klanten. 

Fred Kost, vice president van product marketing voor security bij Oracle, geeft aan dat hun klanten bedrijfs-kritieke workflows uploaden naar de cloud, en dat Oracle de beveiliging van hun clouddiensten daarom wil opschroeven.

Oracle poogt dit te doen door het automatiseren van de beveiliging over het gehele cloud security portfolio.

De drie diensten waar het om gaat zijn Data Safe, Cloud Guard en Maximum Security Zones. Deze drie diensten werken samen om verdacht gedrag te herkennen en beveiligingsrisico’s te verkleinen.

Data Safe is een controle centrum die het automatiseren van database security biedt. Het programma monitort activiteiten in een database, ontdekt gevoelige data en maskeert databases om risico’s te minimaliseren.

Cloud Guard geeft een gecentraliseerde plek waar data wordt geanalyseerd. Niet alleen van de Oracle producten, maar ook van third party programma’s, infrastructuur en firewalls. Mocht het verdachte data of dreigingen tegenkomen, zal het automatisch actie ondernemen.

Het programma Maximum Security Zones zal bepaalde zones binnen de cloud extra beveiligen, door alle wijzigingen de weigeren in de configuratie van de cloud. Ook dit programma blokkeert dreigingen wanneer het wordt gedetecteerd.

Met deze mogelijkheden hoopt Oracle de bedrijven veiliger te laten werken in de cloud.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics