Python’s PyPl krijgt een nieuwe functie voor zakelijke gebruikers

About

Python’s PyPl krijgt een nieuwe functie voor zakelijke gebruikers

Python-programmering: PyPl krijgt deze ‘meest gevraagde’ functie.

De beheerders van de populaire programmeertaal Python zijn op zoek naar ontwikkelaars om een ​​nieuwe functie voor de Python Package Index (PyPI) te bouwen in de vorm van organisatieaccounts.

Het belang van Python voor de technologie van vandaag, kan niet worden overschat. Het is de taal geworden voor machine learning, deels vanwege de rijkdom aan softwarebibliotheken zoals NumPy.

Dankzij die bibliotheken is Python nu misschien wel de meest populaire programmeertaal ter wereld, die strijdt om de eerste plaats met Java, C en JavaScript, en het wordt gebruikt door miljoenen ontwikkelaars, datawetenschappers en financiële medewerkers over de hele wereld om big data te kraken.

PyPl is waar ontwikkelaars deze bibliotheken vandaan halen en de Python Software Foundation (PSF) is nu op zoek naar twee ontwikkelaars om een ​​nieuwe functie toe te voegen. Het heeft ongeveer 350.000 bibliotheken en is gratis sinds 2000, een decennium nadat Guido van Rossum het uitbracht.

Er zijn ongeveer 30 miljoen ontwikkelaars over de hele wereld, maar iedereen die Python gebruikt, zou PyPl kennen en gebruiken. Het is een gratis service die wordt onderhouden door Python Core-bijdragers, maar de toekomst omvat een betaalde optie die is gericht op de vele zakelijke organisaties die Python gebruiken.

PSF begint nu met “organisatierekeningen”, gericht op ondernemingen.

“We hopen bedrijvenaccounts te kunnen aanbieden als betaalde service en gratis toegang tot gemeenschapsprojecten. De functie van het organisatieaccount zal de structuur bieden op basis waarvan nieuwe functies kunnen worden aangeboden aan betalende klanten”, zegt PSF.

Er zal een meerwaarde zijn voor de betaalde service ten opzichte van de gratis versie. PSF zegt dat het project hoopt dat “PyPI-gebruikers een organisatorisch account kunnen opzetten, andere gebruikers kunnen uitnodigen om lid te worden, die gebruikers in teams kunnen organiseren en eigendom en machtigingen voor meerdere projecten kunnen beheren.”

De stap om organisatieaccounts te ontwikkelen volgde op een onderzoek onder Python-gebruikers vorig jaar, waarin ze de meest gevraagde PyPl-functie waren.

Toen de resultaten in december 2021 werden gepubliceerd, zei de PSF dat voor elke functie die is gericht op organisatie- of gemeenschapsprojecten organisatieaccounts nodig zijn om de functie te beheren. “Daarom is het logisch om eerst organisatieaccounts te ontwikkelen. Met deze functie kunnen organisaties meerdere gebruikers en meerdere pakketten beheren.”

De PSJ merkte destijds op dat organisaties accounts op abonnementsbasis zullen worden aangeboden en zei: “Privéorganisaties zullen een vast bedrag in rekening worden gebracht, terwijl gemeenschapsprojecten deze functie gratis zullen gebruiken.”

PSF biedt tot US $ 98.000 aan ontwikkelaars voor ongeveer 560 uur werk voor een aannemer. Het wil dat de werkzaamheden begin april starten en op afstand kunnen worden uitgevoerd.

De organisatieaccounts zullen een andere bron van inkomsten voor de taal toevoegen, waarvan de basis momenteel grotendeels afhankelijk is van zijn jaarlijkse conferentie. Andere bronnen zijn onder meer licenties voor handelsmerken van Python.

 

Bron: ZDNet

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics