Tijdschrift in teken van quantuminternet

About

Tijdschrift in teken van quantuminternet

Hoe zit dat ook alweer met teleportatie? Wat gebeurt er met de veiligheid van onze cryptografie? Hoe werkt een quantumcomputer? Hoe ontwikkelen we dat quantuminternet? Vragen waar de TU Delft in een magazine antwoord op geeft.
Het Vision Team Quantum Society van de universiteit doet onderzoek naar de sociale impact van quantumtechnologie en valt onder de QuTech-paraplu. Met de uitgave van het online-tijdschrift ‘Quantum Internet‘ presenteert het team zijn bevindingen van de mogelijke impact van een quantuminternet en andere quantumtechnologie aan de wereld.

Om het tijdschrift, dat zich richt op een breed publiek, samen te kunnen stellen, onderzocht het team een groot aantal rapporten over quantumtechnologie en sprak het met betrokkenen van verschillende bedrijven en instellingen. Op deze manier heeft het team allerlei mogelijke maatschappelijke problemen verzameld die kunnen plaatsvinden bij het introduceren van het quantuminternet.

Het blijft lastig om de impact van nieuwe technologie te voorspellen, zo getuige ook de impact die mobiele telefoon en internet uiteindelijk bleken te hebben. Slechts weinigen konden dat werkelijk voorzien in de jaren negentig van de vorige eeuw, klinkt een constatering.

Lees hier het hele artikel
Bron: Computable
Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics