Toyota gebruikt VR om robots te trainen

About

Toyota gebruikt VR om robots te trainen

VR wordt gebruikt om mensen te trainen, maar robots kunnen er ook mee worden getraind, aldus Toyota. Het Toyota Research Institute gebruik VR headsets om hun robotica te helpen met hun prestaties. Het doel is om een serie robots te ontwerpen die mensen thuis kunnen assisteren, vooral met een oog op de oudere generatie.

De robots kunnen zelfstandig door een huis bewegen en nieuwe huishoudelijke taken leren wanneer mensen het voordoen. De nadruk ligt volgens Jeremy Ma, Senior Manager bij TRI, op het laten leren van de robots in plaats van ze te programmeren.

Toyota doet dit door VR headsets te gebruiken. Gebruikers kunnen de robots besturen via de headset en taken doen als de robot. Zo leert de machine nieuwe dingen en vervult de mens de rol als leraar.

De VR applicatie heeft een interface met knoppen waarmee het apparaat acties kan uitvoeren zoals beetpakken en neerzetten. Wanneer de robot nieuwe vaardigheden leert, kan het deze delen via een gedeeld systeem met andere robots. Toyota noemt dit “fleet learning”, en zou de kennis en vaardigheden van de robots snel moeten ontwikkelen.

Dan Helmick, Senior Manager bij het Toyota Research Institute, benadrukt dat het project nog in de onderzoeksfase zit en de VR-getrainde robots nog lang niet klaar is voor het uitrollen voor consumenten.

Lees het volledige artikel hier.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics