Trends in cloud-native technologieën

About

Trends in cloud-native technologieën

De Cloud Native Computing Foundation, of CNCF, heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd. Het onderzoek “CNCF survey 2019” geeft inzichten in hoe en waar cloud-native technologieën toegepast worden.

Met het onderzoek kan beter worden begrepen waar cloud-native technologieën worden gebruikt en waar ze hun intrede maken. Omdat CNCF aan het groeien is zijn ze in de perfecte positie om conclusies te trekken uit de trends die zij waarnemen. Het is de zevende keer dat dit onderzoek wordt uitgevoerd door CNCF en er zijn enkele hoofdpunten die kunnen worden afgeleid van de resultaten.

  • Het gebruik van cloud-native technologie in de productieomgeving is voor bijna alle projecten toegenomen.
  • 78% van de respondenten gebruikt Kubernetes in de productieomgeving. Dit is een flinke toenamen vergeleken met vorige jaar, toen dit percentage op 58% lag.
  • 18% van de respondenten geeft aan dat ze een service mesh in de productie omgeving gebruiken. 47% van de respondenten geeft aan dit te overwegen voor hun organisatie.
  • Tenminste 41% van de respondenten gebruikt serverloze technologie.
  • Er is een toename te zien in zowel het aantal als betrouwbaarheid in CI/CD tools.
  • Het gebruik van containers is eveneens flink toegenomen. 84% van de respondenten maakt gebruik van containers in de productieomgeving, wat een toename is van meer dan 15% vergeleken met 2018.

Het onderzoek is hier te vinden.

De blogpost van CNCF die het rapport behandeld is hier te vinden, en gaat dieper in op de conclusies die afgeleid kunnen worden aan de uitkomsten van het onderzoek.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics