Turing Award Winner’s Blockchain opent testnetwerk voor publiek

About

Turing Award Winner’s Blockchain opent testnetwerk voor publiek

Het testnetwerk voor het Algorand blockchain-platform is publiek toegankelijk gemaakt, het bedrijf achter het project kondigde dinsdag aan. 

De proof-of-stake-gebaseerde Alogrand werd voor het eerst onthuld door MIT-professor en Turing Award-winnaar Silvio Micali in 2017. In de loop van 2018 ontving het initiatief ongeveer $ 66 miljoen aan financiering, met donateurs waaronder venture capital-bedrijven Union Square Ventures en Pillar, die beide in februari van vorig jaar de $ 4 miljoen zaadronde van Algorand financierden.

De technologische aanpak van Alogorand streeft naar een gedecentraliseerd systeem dat zowel schaalbaarheid als beveiliging biedt, evenals het elimineren van het risico van “forking” of splitsing in afzonderlijke netwerken, zoals Micali uiteenzette in een blogpost die eerder deze maand werd gepubliceerd.

Volgens de startup volgt de openbare release een privé-testperiode waaraan enkele honderden gebruikers hebben deelgenomen. Het testnet voor de toenmalige uitnodiging dat voor het eerst werd gelanceerd in juli vorig jaar.

Nu hoopt Algorand een bredere groep gebruikers aan te trekken om “met TestNet in contact te komen en feedback te geven over de kwaliteit, functie en algehele ervaring van het TestNet-protocol”, aldus een persbericht.

“TestNet openstellen voor het publiek is een belangrijke mijlpaal op onze reis naar de open source-versie van de technologie, verklaarde CEO Steve Kokinos in een verklaring. “Vandaag is de laatste stap vooruit in onze algehele missie om de bredere Algorand-gemeenschap in staat te stellen samen te werken, te innoveren en bij te dragen aan de evolutie van ons openbare, permissionless blockchain-platform.”

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics