Uitrol van 5G is mogelijk vertraagd door corona

About

Uitrol van 5G is mogelijk vertraagd door corona

Het Telefomcollectief 3GPP heeft bekendgemaakt dat twee releases voor de 5G standaard worden uitgesteld. Deze releases worden geien als essentieel voor de uitrol van de technologie. Ze hebben vertraging opgelopen door de uitbraak van het coronavirus, en dit zou eventueel kunnen leiden tot het vertragen van de uitrol van 5G.

De huidige 5G netwerken functioneren vooral op de standaarden van de 4G netwerken. De volgende release zou ervoor moeten zorgen dat 5G standalone kan funtioneren. Daarnaast worden de up- en downloadsnelheden aanzienlijk verbeterd met deze release.

Release 16 is nu dus uitgesteld en zal naar verwachten pas in december dit jaar beschikbaar zijn. Deze release wordt gezien als een belangrijk fundament voor de uitrol van 5G en daarom is het mogelijk dat telecomproviders de uitrol van het 5G netwerk eveneens gaan uitstellen.

3GPP is door het coronavirus niet in staat belangrijke vergaderingen door te laten gaan, en dat wordt opgegeven als reden dat de werkzaamheden van de ontwikkelaarsteams worden vertraagd. Ook release 17 is uitgesteld en zal pas in 2021 komen.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics