Value Stream Management brengt business en IT samen

About

Value Stream Management brengt business en IT samen

Bedrijven die software maken – van idee tot productie, of code tot cloud – moeten ervoor zorgen dat er waarde is in elke stap van het leveringsproces, of het bedrijf die stappen nu meet in termen van bedrijfswaarde, klantervaring of financiële prestaties.

Bron: SD Times

Ongeveer 86% van de respondenten van een Broadcom-enquête over value stream management (waardestroombeheer) gaf aan dat ze momenteel niet aan value stream management doen. Of zijn ze dat wel, maar realiseren ze zich het nog niet?

Of zoals Lance Knight, de COO van ConnectALL, het zou zeggen: “Yes, you are. You just don’t know it yet.” Knight, leverancier van value stream-platforms, zei dat als een bedrijf zijn processen evalueert en op zoek is naar verbeterpunten, ze op de goede weg zijn. Het toevoegen van tools voor waardestroombeheer en -statistieken is belangrijk om te helpen de waardestroom efficiënter te beheren.

En Chandra Ranganathan, mede-oprichter en CEO van de no-code DevOps-orkestratieplatformprovider Opsera, zei dat er in elk van die fasen meerdere tools en meerdere processen zijn die de meerdere functies coördineren die software van het idee in de handen van de klant brengen.

Maar de vraag, zo stelde hij, is: “Hoe organiseer je dat allemaal op een manier die de maximale waarde oplevert bij elke stap van het proces, en je identificeert de knelpunten, de risico’s, de defecten en verwijdert ze meteen in een geautomatiseerde en proactieve manier?” Dat is wat de DevOps-waardestroom is, zegt hij.

Ranganathan zei dat zodra een organisatie een cultuur van automatisering heeft omarmd, de samenwerking tussen meerdere teams wordt gestimuleerd door risico’s en kosten te verminderen en tegelijkertijd de snelheid te verhogen.

Veel mensen zijn het erover eens dat je niet zomaar een tool kunt kopen en ineens ben je waardestroommanagement aan het implementeren. Dus als er geen wondermiddel is om het voor elkaar te krijgen, is de vraag: ‘Hoe begin je eraan?’

Everbridge’s Prashant Darisi, VP en GM van de CEM for Business Solutions van het bedrijf, zei: “We beginnen altijd met de drie P’s: People, dan Proces, dan Product.” Ten eerste is het belangrijk om iedereen in de organisatie aan boord te krijgen, van boven naar beneden, zei hij. Ten tweede, evalueer uw processen om te zien waar het anders, beter of sneller kan om tegemoet te komen aan de behoefte aan snellere levering. Ten slotte, zei hij, moet je je product evalueren om te zien of dat is wat de klanten willen. “Eerst moet je het vastspijkeren, dan kun je het schalen”, zei Darisi.

Het probleem met onvoorspelbaar zijn is dat je niet efficiënt de juiste middelen kunt verzamelen. Een van de grootste van die problemen, zei Knight, zijn mensen die wachten tot dit ding wordt afgeleverd, zodat ze hun werk kunnen doen – marketing of verkoop of wat dan ook. “Ze staan ​​stil en doen niets als het nog niet klaar is, of als het te snel klaar is, is hun campagne nog niet helemaal uitgedacht”, legde hij uit.” Nu heb je een product dat daar zit dat niemand echt naar buiten duwt. Dat is op zich de waarde.”

Hoewel waardestroombeheer niet alles is om voorspelbaarheid te bereiken, zei Knight, geeft het je meer informatie en krijg je dichterbij en beter geïnformeerd over wat er nodig is om iets te bereiken en het maakt je dichter bij voorspelbaar zijn.

 

Lees het volledige artikel hier

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics