Van Noorwegen tot Australië, de wereldwijde TOPdesk-vibe

About

Van Noorwegen tot Australië, de wereldwijde TOPdesk-vibe

Inmiddels zijn er kantoren in 11 verschillende landen, met ruim 800 collega’s. Hoe wordt dan toch de typische TOPdesk-cultuur behouden, als we met zoveel en zo wijdverspreid zijn? Door de beroemde 3V’s: vrijheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Plus, een heleboel plezier. Benieuwd hoe dat eruitziet? Lees gauw verder hoe de verschillende kantoren uniek en toch hetzelfde zijn.

Nieuwe kantoren, kleurrijke omgeving

Het hoofdkantoor van TOPdesk staat in Delft. Bij binnenkomst waan jij je in een creatieve, kleurrijke omgeving (volhangen van post-its, muurtekeningen en vrolijke posters). De TOPdesk-graphics en illustraties zijn een rode draad door het pand. Die rode draad zie je ook terug op het gloednieuwe Antwerpse kantoor, gelegen tussen de groene Belgische parken. Noorwegen heeft ook een gloednieuw kantoor, waar je in een soort futuristische space omgeving bent beland. Met prachtige ramen en enorm open ruimtes, heb je een rustige werkomgeving om je dagen door te brengen. In Canada hebben ze ook al zo’n uniek pand weten te bemannen. Gelegen naast het prachtige Lake Ontario kun je door de ramen van de buren de CN Tower bewonderen.

Dakterrassen en vrijdagmiddagborrels

Maar niet alleen de binnenkant van de TOPdesk kantoren zijn inspirerend. Ook de dakterrassen zijn een oogappeltje van de meeste kantoren. In London en Nederland nemen we graag de tijd om van het zonnetje te genieten. Ook Australië geniet graag van een biertje op het dakterras van het kantoor om de week af te sluiten. Hoe die worden afgesloten? Met vrijdagmiddagborrels natuurlijk.

Een typisch Nederlands gebruik dat de hele wereld over vliegt. Canada en The United States draaien hun hand niet om voor een feestje. In Hongarije wordt groots uitgepakt met een collectieve organisatie-update, voordat ze zich in speciale pakken hijsen voor de ‘Fancy Dress Parties’. Themafeestjes zijn niet weg te denken uit de TOPdesk-cultuur. Regelmatig worden er Newbie-borrels georganiseerd door nieuwe collega’s en reizen de Belgische en Nederlandse collega’s graag naar elkaars kantoor om een feestje mee te pakken.

Game Rooms en massagestoelen

Naast de borrels wordt er ook onder werktijd tijd gezocht voor ontspanning. Net als in het Nederlandse kantoor, heeft elk TOPdesk-kantoor in de wereld een heilige sport: tafelvoetbal. Tijdens internationale events worden de mouwen opgestroopt voor ware wedstrijden  tussen de kantoren. In Hongarije organiseren ze zelfs een tafelvoetbalchampionship om het jaar winnend af te sluiten. Of te beginnen? Ook in de game rooms met Wii, Mario Kart en PlayStation, worden er onbeschaamde titanenstrijden geleverd. Gelukkig zijn er ook relaxte massagestoelen aanwezig die de spanning zo nu en dan er even afhalen.

Naast de consoles zijn er ook genoeg creatieve geesten die eigen games ontwikkelen. In het Deense kantoor wordt bijvoorbeeld steevast het ‘Friday Ball Event’ gespeeld. Hoe dat in z’n werk gaat? In de kantoor keuken worden drie vuilnisemmers naast elkaar gezet. Elke deelnemer is drie meter verwijderd van een vuilnisemmer en krijgt vijf ballen. Je wint wanneer jij alle ballen in jouw vuilnisbak hebt gegooid. Klinkt dit eenvoudig? Niet zo snel! Er zijn nog wat regels aan verbonden. Raak jij per ongeluk een andere emmer? Extra bal. Die bal staat gelijk aan vijf push ups. Nu is de vraag: is dit spel ongelofelijk moeilijk, of kunnen Denen niet gooien?

Toernooien, wedstrijden en Esports

De competitie, ondernemendheid en het enthousiasme zijn onderdeel van het TOPdesk DNA. Of het nou gaat om hardloopwedstrijden in de Rotterdamse Haven met een klein team, of met de hele organisatie in het Phanteon de strijd aan gaan tijdens eenzomerfeest… TOPdeskers houden wel van een uitdaging! In Denemarken wordt gesquasht, mountainbike ritten gehouden en actief getennist. Waar in Noorwegen een collectief yoga-uurtje de vrijdagmiddagborrel inluidt. De Engelse collega’s uit London en Manchester komen samen voor de legendarische Great Manchester Run en lopen kilometers voor het goede doel. Originele kroegsporten? Darten is groot favoriet in Antwerpen en Charleroi. Dat wordt ook regelmatig bezegelt met een bloedstollend darttoernooi. Avontuur in de bolderhal? In Duitsland en Nederland gaan collega’s regelmatig met elkaar de muur op. Maar ook voetbal is in Duitsland, Brazilië en Engeland natuurlijk favoriet, om de twee weken staat er een team op vers gemaaid gras voor de glorie (ook in 30 graden Braziliaanse zon)! In Nederland staat een hockeyteam om de twee à drie weken de sterren van de hemel te spelen. En heb jij de Monday Bootcamps al voorbij zien komen op instagram?

Naast de klassieke sporten, zou TOPdesk natuurlijk geen software-bedrijf zijn als er geen Esports movement zou zijn. Hoe cool is het dat internationale collega’s elkaar eenvoudig in virtuele games kunnen meeten? En dat dit ook nog met regelmaat georganiseerd wordt om samen met studenten te spelen? TOPdesk sponsort de Esports Game Arena, de toekomst van sport!

Health days en smoothies

Al die TOPdesk-atleten houden van een feestje! Maar tegelijkertijd zijn ook de Health Days (of Weeks) erg populair. In Duitsland wordt twee keer per jaar een speciale week georganiseerd waar houdingsanalyses, voedingsadvies en all day smoothies centraal staan.  In Nederland wordt ‘De Week van de Werkstress’ georganiseerd. Collega’s komen massaal op de fiets, krijgen massages en tips voor ontspanning tijdens drukke (werk)dagen. Waarom? Omdat gezonde collega’s, blije collega’s zijn!

Lunch grill in Duitsland en Braziliaanse chefs

En de blije TOPdesk-collega’s houden van eten! Heb je al gelezen over de legendarische TOPdesk-lunch? Elk kantoor heeft daar een unieke variatie op. Maar een belevenis niettemin! Ben jij een echte grill-fan? Dan moet je echt eens in Duitsland langsgaan. Met een stralend zonnetje wordt daar rond het middaguur zonder pardon de barbecue aangeslingerd! Ook in Brazilië kunnen ze er wat van. Op de 24ste verdieping worden in de gloednieuwe keuken van het Braziliaanse kantoor gastronomische hoogstandjes bereid zoals Brigadeiros of wordt rond de lunch een ommetje gemaakt naar de burgerbar om de hoek.

Naast bakken en braden voor onszelf, staan TOPdesk collega’s er ook om bekend om hun patisserie skills en te zetten voor het goede doel. Zo pakken de Britse kantoren uit voor de Macmillan Coffee Morning en snoeren in Nederland collega’s hun schorten aan voor de Movember Bake-Off.

Een internationaal ontbijt!

Samen eten gebeurt niet alleen in de middag- en avonduren. Krijgen we dan nooit genoeg van elkaar? Elke vrijdag ontbijten de developers uit Nederland, Hongarije en Duitsland samen voor een wekelijkse catch-up. In Brazilië forenzen collega’s aardige einden in de ochtend, waardoor ook daar met een prachtig uitzicht samen de dag wordt opgestart en in Engeland schuiven het Londonse en Manchester kantoor aan de ontbijttafel voor Pancake Day!

Wil jij ook meedoen?

Hoewel ieder kantoor zo hun eigen gebruiken heeft, is het altijd cool om te merken wat de rode draad door heel TOPdesk is! Wat dat is? Koken, eten, sporten, feestjes en veel ruimte voor creatieve, nieuwe ideeën. Zie jij het al voor je om tijdens de international week kennis te maken met alle unieke TOPdesk-collega’s? Bekijk dan gauw onze vacatures!

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics