Nieuwe Chineese ‘veiligheidswet’ dwingt TikTok Hong Kong te verlaten

About

Nieuwe Chineese ‘veiligheidswet’ dwingt TikTok Hong Kong te verlaten

TikTok verlaat Hong Kong en verliest zijn ~ 150.000 gebruikers, nadat China een nieuwe veiligheidswet heeft aangenomen die anti-Chinese handelingen in de regio verbiedt. De nieuwe veiligheidswet zou het openbaar maken van de onafhankelijkheid van Hong Kong tot een misdaad maken.

TikTok is wereldwijd meer dan ~ 2 miljard keer gedownload en in het eerste kwartaal van 2020 had het de meeste downloads voor elke app ooit in elk kwartaal met ~ 315 miljoen.
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo zei gisteren dat de VS overwogen TikTok en andere Chinese apps voor sociale media te verbieden, uit veiligheidsoverwegingen. Pompeo zei dat mensen de app alleen mogen downloaden ‘als je je privé-informatie in handen van de Chinese Communistische Partij wilt hebben’.
China heeft alle in de VS gevestigde sociale-mediaplatforms (Twitter, Facebook, enz.) Verboden voor consumentengebruik.
TikTok had in 2019 46 miljoen downloads in de Verenigde Staten en de Verenigde Staten vormen ~ 8,2% van alle levenslange TikTok-downloads, met 165 miljoen Amerikaanse levenslange downloads.
Op 29 juni verbood India TikTok, omdat het bezorgd was over het behoud van zijn soevereiniteit en veiligheid. Sinds dat verbod zijn de nieuwe downloads van de app met 26% gedaald. India was verantwoordelijk voor ~ 611 miljoen van de ~ 2 miljard levenslange downloads, een aandeel van 30,3% van alle levenslange downloads. (Chinese Android-downloads zijn uitgesloten van deze gegevens vanwege problemen bij het volgen).
Twitter, Facebook en Google hebben onlangs allemaal aangekondigd dat ze de verwerking van gegevensverzoeken van de regering van Hong Kong zullen stopzetten terwijl ze de nieuwe wet beoordelen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics