Versie 12.3 van GitLab is live, check de nieuwe features!

About

Versie 12.3 van GitLab is live, check de nieuwe features!

Na een succesvolle investeringsronde eerder deze week, komt GitLab met versie 12.3 van hun programma. De update is uitgebracht met verschillende features die het werk van devs makkelijker en veiliger moet maken.

Web Application Firewall

GitLab voegt met de nieuwe update een firewall toe die de productieomgeving in de gaten houdt en beschermt. Deze ingebouwde firewall zal elk mogelijk probleem met de veiligheid doorgeven. Toekomstige updates zullen de mogelijkheden van de firewall uitbreiden met onder andere de mogelijkheid om kwaadwillend verkeer te blokkeren en zelf regels op te stellen voor het programma.

Productiviteit analyse

Als developer is het cruciaal om in een efficient team te werken. Met de productiviteit analyse mogelijkheden kun je verbeterpunten vinden en processen optimaliseren. Op die manier hoeven collega’s niet op elkaar te wachten en worden processen gestroomlijnd. Teamleiders kunnen nu problemen beter identificeren voor zowel groepen als projecten.

GitLab geeft aan dat de data die wordt gegeven in deze analyse inzichten kunnen geven om toekomstige verbeteringen te ontwerpen. In veel organisaties zijn teamleiders verantwoordelijk voor meerdere projecten en GitLab probeert met deze functie ook meer overzicht te bieden.

Deze mogelijkheid zal ook verder worden uitgebreid naarmate de tijd vordert en GitLab met meer updates komt.

Verbeterde navolging

Navolging van regels en procedures kan lastig zijn voor software teams, vooral als ze op meerdere projecten worden geplaatst. Door het werken in een enkele applicatie wordt dit makkelijker gemaakt. Met de lancering van GitLab versie 12.3 wordt dit gedeelte van het proces gestroomlijnd om zo de navolging van procedures en daarmee de veiligheid te vergoten.

Verschillende takken kunnen beschermt worden tegen wijzigingen tenzij de eindverantwoordelijke aangeeft dat de wijziging doorgevoerd mag worden.

Er zijn nog meer features die met de nieuwe update komen, echter is de lijst te lang om op te noemen. Naast het focussen op beveiliging zal GitLab ook updates uitrollen die de efficiëntie van het programma verbeteren.

 

 

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics