Wereldgezondheidsorganisatie slachtoffer geavanceerde cyberaanval

About

Wereldgezondheidsorganisatie slachtoffer geavanceerde cyberaanval

De Wereldgezondheidsorganisatie is eerder deze maand aangevallen door hackers. Dit meldt Reuters op basis van bronnen binnen de gezondheidsorganisatie.

Volgens de bron was er binnen korte tijd een grote toename in het aantal aanvallen op de systemen van de WHO.

Volgens het hoofd van de beveiliging, Flavio Aggio, is het niet bekend wie de hackers zijn die achter de aanvallen zitten. Wel kon hij melden dat de hackers er niet in zijn geslaagd om de systemen van de organisatie binnen te dringen en data te vergaren.

Volgens Aggio probeerden hackers met een nepwebsite die erg leek op het interne mailsysteem medewerkers te verleiden om hun wachtwoorden in te voeren.

Het is niet nieuw dat de organisatie doelwit is van aanvallen van hackers, maar volgens Aggio zijn de aanvallen sterk toegenomen sinds de uitbraak van het coronavirus. Het is onduidelijk wat de motieven van de hackers zijn.

Veiligheidsexperts hebben eerder gewaarschuwd voor cyberaanvallen op organisaties die bezit hebben over cruciale informatie over het coronavirus. Informatie over tests of mogelijke vaccins kunnen van grote waarde zijn voor overheden.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics