Windows 7 krijgt geen ondersteuning meer

About

Windows 7 krijgt geen ondersteuning meer

Windows 7 is vandaag officieel door Microsoft beëindigt. Het besturingssysteem die in 2009 werd uitgebracht is desondanks nog steeds populair, met een geschat marktaandeel van 369 miljoen pc’s die nog op het besturingssysteem draaien.

In Nederland heeft Windows 7 een marktaandeel van 15,23%, dus ook hier zijn er nog veel pc’s die op het besturingssysteem draaien. Dit is riskant omdat Microsoft geen beveiligingsupdates meer zal ontwikkelen voor Windows 7.

Zaak is om alles zo snel mogelijk te updaten naar een recenter besturingssysteem. Voor kleinschalige gebruikers en particulieren is dit geen groot probleem, omdat een licentie voor Windows 10 Pro voor ongeveer 15 euro gevonden kan worden op Google. Home is zelfs nog goedkoper.

Voor een middelgroot of groot bedrijf kan het een ander verhaal zijn. Wanneer er een netwerk is opgezet met tientallen of honderden computers, kan het migratietraject enkele maanden duren. Het is zaak dat het goed wordt voorbereidt en getest, want wanneer het netwerk niet meer gebruikt kan worden is de schade in veel gevallen enorm.

In de tussentijd wil je als bedrijf wel veilig zijn tegen aanvallen, malware en andere malafide praktijken, dus biedt Microsoft de optie om ondersteuning bij te kopen. Deze extra ondersteuning is echter niet goedkoop. In het eerste jaar kost het 50 euro, het tweede jaar 100 euro en het derde jaar 150 euro. Dit is per pc, dus de kosten kunnen flink oplopen.

Daarnaast vereist Microsoft dat er een migratietraject wordt opgestart, dus ook dit is geen eindeloos verhaal. Na drie jaar extra ondersteuning is de koek toch echt op, en zal Windows 7 op geen enkele manier meer ondersteund worden.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics