Hoe het verliezen van een grote klant mijn loopbaan ten goede heeft veranderd

About

Hoe het verliezen van een grote klant mijn loopbaan ten goede heeft veranderd

Daar zat ik, helemaal alleen, zittend in een bijna leeg restaurant. Ik kwam net uit een vergadering met een oude klant die me vertelde dat hun moederorganisatie had besloten om een ​​andere richting uit te gaan. Ze waren mijn op een na grootste bron van inkomsten. Ik stond versteld.

Ik begon na te denken over de toekomst en hoe ik de rekeningen zou kunnen betalen. Hoe kan ik het verloren inkomen compenseren? De gedachte kwam in me op dat ik misschien een bijbaan moet gaan vinden om mijn freelance-bedrijf aan te vullen. Ik was vernederd, gefrustreerd en bang.

Wat ik jaren geleden niet besefte, was dat alles goed zou komen. In feite heeft deze hele reis mijn carrière uiteindelijk op een veel beter pad gezet. Hier is hoe.

 

Ten eerste kwam er de realisatie

Om eerlijk te zijn, ik was niet bepaald enthousiast over het werk dat ik al een hele tijd voor deze klant deed. Het waren geweldige mensen – begrijp me niet verkeerd. Het is alleen dat het werk zelf niet meer paste bij wat ik echt wilde doen. Het was één van mijn eerste klanten, lang geleden toen mijn bedrijf in eind jaren negentig startte. Het optreden was om een ​​reeks websites voor lokale radiostations te ontwerpen en te onderhouden. Het was een soort spraakmakende klant die ik kon gebruiken om mijn positie op de markt te versterken. En het loon was goed.

Het ontwerpen van elke site was een geweldige ervaring. Hoewel het gewoon old-school, statische HTML-entiteiten waren, had ik een bepaalde hoeveelheid creatieve licenties. De klant was blij en ik ook. Het was echter de dagelijkse sleur die me echt in de steek liet. Ik ben iemand die graag wil weten wat ik ga doen en wanneer het af moet zijn. Toch was de radio-industrie allesbehalve voorspelbaar. Projecten komen op het laatste moment binnen en moeten snel worden verzorgd. Ik was in staat om het werk te doen, maar het was een behoorlijke bron van stress.

Hoe dan ook, na een beetje medelijden met mezelf over het verlies van een grote klant, besefte ik dat dit een echte kans zou kunnen zijn. Natuurlijk verloor ik wat inkomsten. Maar ik kreeg ook de vrijheid om dingen in een meer gewenste richting te vervolgen. Wetende dat ik me niet langer gevangen zou voelen, gaf me een veel positievere kijk op de toekomst.

 

Comfort leidde tot zelfgenoegzaamheid

Als ik terugkijk, zie ik dat ik vast zat in een sleur als het om werken ging. Het leek alsof ik altijd bezig was, maar op zo’n manier dat ik er tegenop zag naar het kantoor te gaan. Ik heb nooit geweten wat voor soort verrassing op het laatste moment mijn kant op zou komen. Dat leidde tot veel stagnatie en belemmerde mijn groei. Natuurlijk was ik met WordPress begonnen met het bouwen van sites en was ik er enthousiast over.

Maar dan waren er altijd die oude projecten die kostbare tijd in beslag namen die ik aan iets meer kon besteden. Maar ik accepteerde het gewoon als zijnde hoe de dingen toen waren en hoe ze in de toekomst zouden zijn. Toen vond ik mezelf plotseling met al deze extra tijd aan mijn handen. Ik was niet langer zo overweldigd door mijn situatie. Het bracht me ertoe om tijd te investeren in leren. En het gaf me de mogelijkheid om een ​​nieuwe passie na te jagen: schrijven.

Voor de eerste keer in jaren begon ik me weer echt opgewonden te voelen over webdesign.

 

Een geleidelijke verandering

Met een hernieuwde passie voor wat ik deed, ging ik over tot het proces van het vernieuwen van mijn carrière die meer in overeenstemming was met waar ik naartoe wilde. De eerste stap was om uit te zoeken aan welk soort projecten ik wilde werken. Ik besefte dat ik het erg leuk vond om met WordPress te werken en daarom heb ik mezelf op de markt gebracht als iemand die uitsluitend in die ruimte werkte.

In de loop van de tijd begon ik meer interessante projecten te boeken en zo mijn kennis te vergroten. Dingen gingen in de goede richting. En toen ik begon met schrijven, begon ik af en toe artikelen in te sturen naar een bepaald bekend designmagazine. Ik verwachtte niet veel. Ik hoopte alleen maar een plek te vinden waar ik mijn stem zou krijgen. Blijkbaar werkte het – ik ben er nog steeds!

Dat wil niet zeggen dat dit gemakkelijk was. In feite duurde het jaren om mijn portfolio uit te bouwen en te leren hoe ik “nee” kon zeggen tegen projecten die niet goed waren. En er waren genoeg dieptepunten om mee te gaan met af en toe hoogtepunten. Dus nee, jouw bedrijf zal waarschijnlijk niet van de ene dag op de andere transformeren. Maar als je iets van mijn verhaal afhaalt, hoop ik dat het is dat je niet hoeft te regelen. Je kunt jezelf opnieuw uitvinden en je carrière in nieuwe richtingen duwen.

En, ten slotte, weet dat er iets heel goeds uit een moeilijke periode kan komen.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics