Advertentiecodes vertragen de browsersnelheden

About

Advertentiecodes vertragen de browsersnelheden

Advertenties zijn verantwoordelijk voor het langzaam laten crawlen van webpagina’s, suggereert een analyse van de populairste websites.
In het onderzoek van ontwikkelaar Patrick Hulce is gekeken welke stukjes code het langst duren om te laden.
Ongeveer 60% van de totale laadtijd van een pagina werd veroorzaakt door scripts die advertenties plaatsen of analyseren wat gebruikers doen, aldus Patrick Hulce.

Maar ad-blockers gebruiken is misschien niet de beste manier om vertragingen te voorkomen en het laden van webpagina’s te versnellen, zei hij.
Patrick verzamelde gegevens van zowel desktop- als mobiele versies van populaire sites waarop hij programma’s teste die in de Javascript-taal waren geschreven. Dit wordt meestal gebruikt door ontwikkelaars om sites interactief te maken en helpt hen ook advertenties weer te geven of te registreren waarop gebruikers klikken.
Hij ontdekte dat de Javascript-code die Google helpt advertenties op pagina’s te plaatsen en de gebruikersactiviteit te analyseren, de langste vertragingen bij bezoekers opleveren.
Als ze samen op een site worden gebruikt, kunnen deze meer dan twee derde van een seconde aan laadtijden toevoegen, aldus Patrick.
Er waren enkele advertentieserverscripts geschreven in Javascript die langere vertragingen oplegden, maar deze werden op een veel kleiner deel van de sites gebruikt, zo bleek uit de analyse.
De ergste dader was het WordAds-script voor WordPress-blogs die op zichzelf de aanloop van een hele pagina met maximaal 2,5 seconden kunnen uitstellen.
Niet alle vertragingen waren te wijten aan advertenties en analyses, zei Patrick. Andere factoren zoals netwerkvertragingen en grote bestandsgroottes  kunnen ook bijdragen aan trage laadtijden.
Bovendien, zei hij, zal een groter gebruik van ad-blocking-programma’s niet altijd de browsersnelheden verbeteren.
Ad-blockers kunnen “leiden tot ingewikkelde logica van de workaround en complexe vermomming van advertenties die de uitvoeringstijd van scripts verhogen” .

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics