Airship voegt zich bij Kata Containers en Zuul

About

Airship voegt zich bij Kata Containers en Zuul

Airship heeft zich vandaag gevoegd bij Kata Containers en Zuul als officieel ‘Open Infrastructure project’ dat ondersteuning van de OpenStack Foundation (OSF) geniet. Airship combineert OpenStack en Kubernetes en biedt hiermee ondersteuning voor een veel voorkomende behoefte. Namelijk het omarmen van containers als nieuwe eenheid voor de implementatie van grootschalige infrastructuren. Met de combinatie van deze technologieën ontstaat een markt waarin volgens ramingen van 451 Research 12 miljard dollar zal omgaan in 2023.

Airship biedt een geïntegreerde reeks van gekoppelde, interoperabele open source-tools voor de declaratieve automatisering van cloud-provisioning. Dit vereenvoudigt de inrichting van cloud-omgevingen voor onder andere organisaties in de telecomsector, fabrikanten, zorginstellingen en individuele programmeurs.

Airship beheert de volledige levenscyclus van de infrastructuur, met het doel een voor productie geschikte Kubernetes-cluster af te leveren met artefacten die met behulp van Helm (waaronder OpenStack-Helm) zijn ingezet. Airship stelt operators in staat om hun cloud-omgevingen en de levenscyclus te beheren. Dit op basis van declaratieve YAML-documenten die een Airship-omgeving beschrijven. Daarbij wordt gebruikgemaakt van één workflow voor beide aanvankelijke implementaties en toekomstige site-updates.
Het feit dat de OSF Airship heeft uitgeroepen tot officieel Open Infrastructure Project is een erkenning voor de succesvolle realisatie van de doelstellingen van dit pilotproject. De OSF bevestigt daarmee ook de intentie om de ondersteuning voor het project voort te zetten.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics