Toevoeging aan tools in Chrome maken contentdistributie makkelijker

About

Toevoeging aan tools in Chrome maken contentdistributie makkelijker

Google heeft nieuwe tools toegevoegd aan Chrome, waarmee ontwikkelaars eenvoudiger content kunnen distribueren. Zo is bijvoorbeeld de Portals-tool nu algemeen beschikbaar nadat deze een jaar in de previewfase heeft gezeten.

De Portals-tool laat ontwikkelaars content van tevoren renderen en daarna embedden in hun websites, aldus Silicon Angle. Zo laadt de website een stuk sneller voor de gebruiker.

Ook zijn er geheel nieuwe tools verschenen in de browser. Web Bundles geeft extra mogelijkheden in Portals door content in ieder format te distribueren. Zondat dat hier een constante verbinding voor nodig is. Een kanttekening: de functie is nog wel experimenteel.

Er zijn nieuwe API’s verschenen, de Background Periodic Sync en Content Indexing. Deze API’s kunnen worden gebruikt om webcontent proactief te cachen en de relevante content voor mensen hoger te tonen, ook wanneer er geen actieve internetverbinding is van de eindgebruiker.

Google richt zich daarnaast op de ontwikkeling van mobile first. Dit houdt in dat er native-achtige ervaringen worden aangeboden voor gebruikers die via mobiele apparaten internet consumeren. Vooral in opkomende markten komt dit steeds meer voor.

Om daarop in te kunnen spelen lanceert Google de SMS Receiver in Origin Trial. Deze functie geeft de mogelijkheid voor web-applicaties om SMS-berichten voor tweestapsverificatie op te halen. De Content Picker is ook toegevoegt, waarmee webcontent gedeeld kan worden met de contactenlijst op het desbetreffende apparaat.

Google hoopt hiermee het leven van de web developer makkelijker te maken.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics