Apple klaagt Israëlisch softwarebedrijf NSO group aan vanwege spyware

About

Apple klaagt Israëlisch softwarebedrijf NSO group aan vanwege spyware

Apple heeft het Israëlische softwarebewakingsbedrijf NSO Group aangeklaagd wegens beweringen dat hun Pegasus-spyware en andere malware zou worden gebruikt om iPhone-gebruikers te bespioneren. 
Apple merkt op dat ze aan het patchen waren waardoor de software van NSO toegang kreeg via 'zero-click'-attacks. 
 
In de rechtszaak beweert Apple dat Pegasus toezicht houdt op iPhone-activiteiten, e-mails, sms-berichten, browsegeschiedenis, evenals toegang tot de camera en microfoon.
Apple beweert dat de software van NSO de rechten van haar klanten heeft geschonden en geld- en eigendomsschade heeft veroorzaakt.
Het eist een schadevergoeding van meer dan $ 75.000 en een permanent verbod op het gebruik van Apple-producten, -software of -services voor NSO's.
Eerder dit jaar meldde Amnesty International dat iPhones van enkele politieke leiders, mensenrechtenadvocaten en journalisten besmet waren met NSO-malware.
In 2019 daagde Facebook NSO voor de rechter omdat het WhatsApp-gebruikers zou hebben getarget met malware en het toezicht op 1.400 mensen mogelijk had gemaakt. 
Een Amerikaans hof van beroep heeft onlangs bepaald dat Facebook de rechtszaak kan voortzetten nadat de NSO buitenlandse soevereine immuniteit had opgeëist.
Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics