Elastic voegt endpoint security toe aan portfolio

About

Elastic voegt endpoint security toe aan portfolio

Elastic heeft zijn portfolio uitgebreid met nieuwe mogelijkheden voor end pointsecurity. Geen verrassende stap, gezien het bedrijf in juni dit jaar endpoint security-bedrijf Endgame heeft overgenomen voor 234 miljoen dollar.

Elastic is het bedrijf achter de zoekmachine Elasticsearch en maakt dan ook vooral een zoektool.

Het nieuwe Elastic Endpoint zal security moeten bieden voor onder andere laptops en servers. Deze mogelijkheden zijn gebouwd bovenop de andere technologie van Elastic.

Doordat het is geïntegreerd met de security mogelijkheden met de technologie van Endgame, kan het endpoint security platform incident responders en beveiligingsteams proactief laten zoeken naar dreigingen en kwetsbaarheden om schade en verlies te voorkomen.

Het platform is bovendien ontworpen om volledige bescherming te bieden tegen ransomware, phising en gerichte aanvallen. Eveneens geeft Endgame aan dat de kosten en tijd die geassocieerd zijn met het reageren op deze bedreigingen flink omlaag zullen gaan met hun platform.

Het nieuwe Elastic Endpoint krijgt een uniek prijsmodel, zo vertelt CEO en medeoprichter Shay Banon. Er worden geen prijzen gehanteerd op basis van hoeveelheid machines die het beschermt, maar juist op hoeveelheid data.

“Wij geloven dat als je segmenten als SIEM en endpoint wil samenvoegen, je niet alleen dezelfde technologische stack moet hebben, maar ook dezelfde pakketten en prijzen moet aanbieden”, aldus Banon.

Dit is voor het eerst dat er een product als deze op deze manier wordt aangeboden. Shay Banon geeft aan te denken dat dit juist erg belangrijk is voor security-gebruikers, CISO’s en CIO’s.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics