Apple brengt AR app Reality Composer uit

About

Apple brengt AR app Reality Composer uit

Nadat Apple iOS 13 en watchOS 6 heeft uitgebracht, lanceert het bedrijf uit Cupertino hun nieuwe augmented reality app, genaamd Reality Composer. Deze app is te downloaden voor de iPhone en iPad via de App store.

Deze app is gratis te downloaden en is onderdeel van de RealityKit die is uitgebracht door Apple. Het bedrijf geeft aan dat iedereen met deze app content kan produceren voor AR ervaringen. Ook kunnen developers de AR ervaringen die ze maken integreren met apps, met behulp van Xcode, of exporteren naar AR Quick Look.

Reality Composer geeft de gebruiker de kans om animaties en interacties te ontwerpen op iOS en Mac om 3D content te verrijken.

Wat biedt de Reality Composer?

De app heeft een ingebouwde AR bibliotheek, waarin honderden virtuele objecten standaard worden meegeleverd. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen USDZ bestanden te importeren. De bibliotheek maakt gebruik van de kracht van procedurele content generatie om een gevarieerde set aan AR objecten en middelen te creëren. Ook kan een developer alle variabelen van een object aanpassen, zoals grootte, stijl, kleur en meer.

Daarnaast kan een developer met animaties de AR objecten alles laten doen wat ze maar kunnen bedenken. Dit kan gebeuren wanneer een gebruiker de animatie aanraakt, er bij in de buurt komt of een andere actie onderneemt. Je kan zelfs audio gebruiken om zo een nieuw niveau van realiteit te waarborgen in de AR scene.

Doordat Reality Composer een iOS app is kun je het volledige proces op een iPad of iPhone voltooien. Van het coderen, tot het testen en finetunen. Je kan snel wisselen tussen Mac en iOS om zo complexe AR creaties te realiseren.

Met Reality Composer kun je gebruik maken van de sensoren en camera gegevens van je iOS apparaat wanneer je op locatie bent waar de AR ervaring plaats vindt. Later kun je deze gegevens gebruiken wanneer je de app daadwerkelijk aan het ontwikkelen bent. Hierdoor zit je altijd dicht op het vuur.

Reality Composer is per direct te downloaden voor iPhone en iPad.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics