Google maakt Cardboard concept open source

About

Google maakt Cardboard concept open source

Het techbedrijf heeft hun welbekende Google Cardboard concept open source gemaakt. Dit zal developers ondersteunen bij het ontwerpen van apps.

Als onderdeel van het project heeft Google libraries vrijgegeven voor developers zodat ze Cardboard apps kunnen creëren voor Apple iOS en Android. Deze libraries ondersteunen VR features zoals motion tracking, lens distortion rendering en user interaction.

Deze onthulling komt vijf jaar nadat Google voor het eerst het Cardboard concept heeft geïntroduceerd. Jeffrey Chen, Google AR en VR product manager, geeft aan dat het gebruik van Cardboard is afgenomen. Ook ontwikkeld Google niet langer actief het Google VR software development kit. Toch geeft hij aan dat het open-source maken van Cardboard de educatieve en amusementsmogelijkheden ten goede zal komen dankzij ontwikkelaar van derde partijen.

Eerder heeft Google het Daydream VR project stopgezet, welke de opvolger had moeten zijn van Cardboard. De interesse van het publiek bleek niet groot genoeg te zijn en daarom heeft het concept eerder een soortgelijke open-source behandeling gehad.

Share
June 2024
July 2024
No event found!

Related Topics