Apple wist te voorkomen dat de ontwikkelaarsregels van de App Store worden gewijzigd

About

Apple wist te voorkomen dat de ontwikkelaarsregels van de App Store worden gewijzigd

De App Store hoeft niet langer de regel te verwijderen die ontwikkelaars verhindert in-app-links naar betaalwebsites toe te voegen.

Apple ontving goed nieuws, dat het Amerikaans hof van beroep de iPhone-maker toestemming heeft gegeven, om tijdelijk grote wijzigingen in zijn App Store-beleid aan te brengen terwijl het zijn juridische battle tegen Epic Games voortzet.

De beslissing van het Amerikaanse Ninth Circuit Court of Appeals pauzeert een in september bevolen verbod om Apple te verplichten zijn App Store-regel te schrappen om ontwikkelaars te verbieden in-app-links naar betaalwebsites toe te voegen.

“Apple heeft op zijn minst aangetoond dat zijn beroep serieuze vragen oproept over de gegrondheid van de beslissing van de rechtbank dat Epic Games niet heeft aangetoond dat het gedrag van Apple in strijd is met de antitrustwetten, maar heeft wel aangetoond dat hetzelfde gedrag in strijd is met de Californische wet op oneerlijke concurrentie”, aldus het hoger beroep. zei de rechtbank.

Het bevel van september werd uitgevaardigd als onderdeel van een bredere gemengde uitspraak die grotendeels in het voordeel was van Apple. Dat gemengde uitspraak is op dit moment in de lucht als zowel Apple en Epic Games hebben ingediend beroep tegen deze uitspraak.

Apple had vorige maand om schorsing van het verbod gevraagd, maar rechter Yvonne Gonzales Rogers, die het verbod uitvaardigde, wees het verzoek van Apple af. Destijds zei Gonzales Rogers dat ze er niet van overtuigd was dat Apple’s overtuiging dat het verbod dat van kracht wordt onherstelbare schade zou toebrengen aan zowel zichzelf als zijn klanten, op geloofwaardige gronden was gebaseerd.

Apple ging vervolgens in beroep tegen die weigering, wat ertoe leidde dat de zaak woensdag werd voorgelegd aan het Amerikaanse Ninth Circuit Court of Appeals en zijn beslissing nam. De beslissing van het hof van beroep is een goede timing voor Apple, aangezien het verbod donderdag in werking zou treden.

De schorsing maakt het bevel van Gonzalez Roger niet ongedaan, maar de tenuitvoerlegging ervan zal worden onderbroken totdat een hof van beroep een beslissing neemt over de vraag of de gemengde uitspraak van september van kracht moet blijven.

De juridische ruzie tussen de bedrijven ontstond vorig jaar toen Fortnite werd opgestart uit de app-winkels van Apple en Google voor de introductie van een nieuw betalingssysteem dat de betalingssystemen en in-app-aankoopcommissies van de techgiganten omzeilde  . Kort na ontvangst van de opstart diende Epic Games antitrustrechtszaken in tegen zowel Apple als Google in tal van rechtsgebieden, waaronder in Australië. In al die rechtszaken heeft Epic Games de techgiganten beschuldigd van het voeren van concurrentiebeperkende en monopolistische praktijken vanwege hun 30% commissievergoedingen.

Het is nu al meer dan 15 maanden geleden dat Epic Games uit de App Store werd verwijderd. En de zaak staat weer voor een nieuwe ronde van hoorzittingen.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics