Arduino brengt IoT Cloud beta uit voor ‘end-to-end’ development

About

Arduino brengt IoT Cloud beta uit voor ‘end-to-end’ development

Arduino heeft de lancering van zijn IoT Cloud-applicatieplatform aangekondigd, gericht op ontwikkelaars, hobbyisten en systeemintegrators.

Met de hulp van Arduino IoT Cloud kunnen gebruikers IoT-applicaties ontwikkelen die alledaagse problemen oplossen die zich voordoen in een zakelijke omgeving. Via dit platform wil het bedrijf complexe technologieën zodanig vereenvoudigen dat het door iedereen kan worden gebruikt.

 

Luca Cipriani, CIO van Arduino, zei:

“Met de lancering van de Arduino IoT Cloud biedt Arduino nu miljoenen gebruikers een complete end-to-end benadering van IoT met hardware, firmware, cloudservices en kennis.

Deze openbare bètaversie van de Arduino IoT Cloud, met automatische dashboardgeneratie, webhooks-ondersteuning en volledig TLS-beveiligd transport, zal een waardevolle aanwinst zijn voor gebruikers. “

 

Een van de belangrijkste voordelen van de Arduino IoT Cloud is de mogelijkheid om Arduino-kaarten te programmeren, terwijl eerdere gebruikers ze via Arduino Sketch moesten programmeren. Dit helpt bij het automatisch genereren van een snelle schets bij het opzetten van een nieuw ‘ding’, waarmee een ontwikkelaar een werkend apparaat online krijgt in minder dan vijf minuten na het unboxen van een bord.

 

Massicot Banzi, CTO van Arduino, zei:

“Arduino biedt nu een compleet platform met de MKR-familie, dat een gestroomlijnde manier biedt om lokale IoT-knooppunten en randapparatuur te maken. Deze gebruiken een reeks verbindingsmogelijkheden en compatibiliteit met hardware-, gateway- en cloudsystemen van derden.

Met de Arduino IoT Cloud kunnen gebruikers niet alleen Arduino-hardware beheren, configureren en verbinden, maar ook de overgrote meerderheid van Linux-gebaseerde apparaten – echt IoT-ontwikkeling democratiseren. “

 

Om meer uit te leggen hoe de Arduino IoT Cloud met de MKR-familie in een echte oplossing zal werken, gaf Banzi een landbouwvoorbeeld, waarbij beide opties voor laag vermogen en alternatieve connectiviteit essentieel zijn.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics