Arduino kondigt nieuw lowcode platform aan

About

Arduino kondigt nieuw lowcode platform aan

Arduino heeft een nieuw lowcodeplatform aangekondigd die wordt gecombineerd met een modulair hardware systeem. Zo wil het bedrijf gebruikers de mogelijkheid geven kleine tot middelgrote bedrijven de tools te geven om zich bezig te houden met de ontwikkeling van IoT. Zónder te hoeven investeren in gespecialiseerde technieken.

Naast het lowcode platform lanceert Arduino ook nieuwe hardware. Genaamd Portenta H7, omvat deze module alles wat je nodig zou hebben voor het lanceren van een IoT hardware platform. Dit is inclusief een crypto-authenticatie chip en een communicatiemodules voor wifi, bluetooth LE en Narrowband IoT.

De hardware is erg energiezuinig en met de 700 mAh-batterij geeft de module de garantie dat industriële apps lange tijd kunnen functioneren. Samen met de bestendigheid en betrouwbaarheid van de modules (ze blijven bijvoorbeeld werken tussen -10°C en +55°C) zijn deze modules geschikt voor een groot aantal toepassingen.

De Arduino Portenta H7 wordt aangedreven door een dualcore Cortex-M7 en Cotrex-M4. Dit zijn chips bedoeld voor het ontwerpen van industriële toepassingen, terwijl ze nog steeds weinig energie verbruiken. Ook zijn ze geschikt voor roboticatoepassingen en randverwerkingsoplossingen. De module zal beschikking hebben tot het Mbed OS van ARM en ondersteuning bieden voor Arduino-code en Python- en Javascript-applicaties ondersteunen.

Momenteel is de nieuwe hardware alleen beschikbaar voor bètatesters. In februari 2020 zal de nieuwe Portenta H7 module beschikbaar zijn voor iedereen, met een adviesprijs van €89,90, exclusief BTW.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics