Atlassian geeft Jira efficientie-update

About

Atlassian geeft Jira efficientie-update

Atlassian kondigt een nieuwe update aan voor Jira. Deze tool is ontworpen om ontwikkelaars meer inzicht te bieden in het development proces om zo de efficiëntie toe te laten nemen en een efficiënter beheer te kunnen bieden.

Deze update bouwt voort op de versie van Jira die is gelanceerd in 2018. Destijds heeft het bedrijf enkele Trello-achtige functionaliteiten toegevoegd, samen met een roadmapping feature. Deze roadmaps visualiseren hetgeen waar de ontwikkelaars aan werken, zodat het meer zicht biedt op de code waaraan wordt gewerkt.

De nieuwe update brengt een live progress-tracker naar de roadmap feature. Door middel van progressiebalken wordt de algemene status van elk item getoond. Ook kun je nu de verschillende items op de roadmap uitklappen om extra informatie te kunnen krijgen. Ook worden er functionaliteiten uitgerold zoals drag-and-drop mogelijkheden, nieuwe filters en interface-aanpassingen.

Atlassian heeft ook ondersteuning met andere applicaties toegevoegd, met name applicaties uit eigen portfolio. Zo krijgt de workflow tool Confluence een integratie met de roadmap feature waardoor developers makkelijker kunnen communiceren met andere medewerkers in het bedrijf, ook als deze zelf geen developer achtergrond hebben.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics