Johnson zegt dat om Google en YouTube te stoppen met het opslaan van uw gegevens, u beide handmatig moet toevoegen aan “Sites die nooit cookies kunnen gebruiken” in de browser.
Het is niet duidelijk of dit een bug is of een opzettelijke zet van Google, dus de advertentiegigant kan gebruikers nog steeds volgen zonder expliciete toestemming. Johnson zegt dat dit ook gebeurde in de vorige versie van Chrome.
Het nieuws komt nadat Chrome-gebruikers Google hebben aangeklaagd wegens beschuldigingen dat de techgigant persoonlijke gegevens verzamelde, ondanks het besluit om eerder deze zomer geen gegevens te synchroniseren die in Chrome waren opgeslagen met een Google-account. “Google zorgt er opzettelijk en onrechtmatig voor dat Chrome persoonlijke gegevens van gebruikers registreert en naar Google verzendt, ongeacht of een gebruiker ervoor kiest om te synchroniseren of zelfs maar een Google-account heeft”, aldus de rechtszaak.
Het nieuws komt ook nadat het ministerie van Justitie vandaag een rechtszaak heeft aangespannen waarin Google, ‘s werelds grootste zoekmachine, wordt beschuldigd van monopolistische praktijken.