Google’s Verily Life Sciences lanceert COVID-19 test tool

About

Google’s Verily Life Sciences lanceert COVID-19 test tool

Google’s zusterbedrijf Verily Life Sciences heeft, samen met de Amerikaanse overheid, een tool gelanceerd met betrekking tot Covid-19. 

Het project is gelanceerd onder Verily’s Project Baseline en er kan met de tool worden bepaald of burgers wellicht getest moeten worden voor het virus.

De online tool werd afgelopen zondag gelanceerd, nadat het bedrijf vrijdag de aankondiging had gedaan om de Amerikaanse overheid te gaan helpen met het ontwikkelen van software.

In de eerste instantie liet het hoofd van Verily’s communicatie, Carolyn Wang, weten dat de tool alleen beschikbaar zou zijn voor zorgmedewerkers. De uiteindelijke versie is echter toch opengesteld voor de Amerikaanse burger die in Californië in de Santa Clara en San Mateo County wonen. Deze gebieden zijn uitgeroepen tot twee van de gebieden met het hoogste risico op besmetting. In een later stadium zou het bereik van de tool vergroot kunnen worden.

Om gebruik te maken van de tool hebben gebruikers een Google-account nodig en moet data met het bedrijf worden gedeeld. Na het volgen van verschillende stappen wordt geconcludeerd of er een fysieke test nodig is. De online tool volgt de richtlijnen van gezondheidsambtenaren.

Share
April 2024
May 2024
No event found!

Related Topics