Code wordt sneller verzonden dan ooit en Developer diversiteit neemt toe blijkt uit GitHub Octoverse

About

Code wordt sneller verzonden dan ooit en Developer diversiteit neemt toe blijkt uit GitHub Octoverse

De 2021-editie van GitHub’s jaarlijkse Octoverse- rapport benadrukt een welkome toename van de diversiteit van de Developer-community naast vele andere interessante trends. Ontwikkelaars schrijven en verzenden code sneller dan ooit. Het rapport van GitHub gaat dieper in op hoe ontwikkelaars dit indrukwekkende tempo weten te bereiken.

Volgens het rapport wordt nu bijna 60 procent van de actieve GitHub-gebruikers buiten Noord-Amerika gedistribueerd. ‘s Werelds grootste repo-service kent de snelste gebruikersgroei in Indonesië, Brazilië, India, Rusland, Japan, Duitsland, Canada, Verenigd Koninkrijk en China.

Het is niet verassend dat het toenemende gebruik van open source een belangrijke factor is. Een afzonderlijk rapport van Sonatype eerder dit jaar onthulde een stijging van 73 procent in de vraag naar open source. GitHub merkt op dat projecten profiteren van dubbele prestaties bij het gebruik van code en tool-chains uit de open-source community in vergelijking met projecten met meer “frictie”, zoals trage processen of meerdere goedkeuringslagen.

Hoewel de ondersteuning voor open source moet worden geprezen, moeten ontwikkelaars oppassen dat ze geen beveiligingsproblemen in hun projecten introduceren, zoals we hebben gezien in een toenemend aantal verwoestende gevallen in de afgelopen jaren. Het eerder genoemde Sonatype-rapport benadrukte een jaar-op-jaar toename van 650 procent in supply chain-aanvallen gericht op upstream openbare opslagplaatsen.

Uit de analyse van GitHub bleek dat pull-verzoeken met een enkele reviewer vaak binnen een werkdag van acht uur worden samengevoegd. Elke extra reviewer verlaagt de kans om in een dag samen te smelten met gemiddeld 17 procent. Om een ​​kwaliteits- en snelheidsbalans te bieden, raadt GitHub aan om niet meer dan drie recensenten toe te wijzen in een open-source repo.

Het gebruik van automatisering helpt teams ook om sneller op schaal te werken. GitHub blijft zijn ‘Actions’-functie verbeteren, waaronder het eerder dit jaar naar zijn CLI-tool (Command-Line Interface) brengen. GitHub beweert dat het gebruik van acties de samengevoegde pull-verzoeken met 36 procent verhoogt, terwijl de samenvoegtijd met 33 procent wordt verkort.

Toenemend gebruik van automatisering helpt ontwikkelaars om een ​​groter gevoel van voldoening in hun loopbaan te voelen. Het verwijderen van repetitieve en alledaagse taken helpt teams 43 procent beter te presteren op het werk en 27 procent in open source.

De productiviteit kan met ongeveer 50 procent verder worden verhoogd door goede documentatie. Dit geeft ook een indicatie of een bepaalde repo betrouwbaar en up-to-date is. Evenzo zullen repositories die gedragscodes gebruiken, eerder nieuwkomers en bijdragers aantrekken.

Het thuiswerken zal naar verwachting grotendeels doorgaan voor ontwikkelaars, en slechts 11 procent verwacht terug te keren naar een (co-locatie) werkplek. Dat is een daling van 30 procent ten opzichte van de 41 procent die voorheen in een kantooromgeving werkte.

Share
July 2024
August 2024
No event found!

Related Topics